Paikalla 2500 – Ruotsinkielinen herätysliikeväki kokoontui Kokkolassa

Kokkolassa jo 12. kertaa järjestettävässä Kyrkhelg-tapahtumassa oli viikonvaihteessa koolla noin 2500 ruotsinkielisiin herätysliikkeisiin kuuluvaa. Teemana oli ”Kunnes Hän tulee”.

– Vaikuttaa siltä, että moni olisi viihtynyt pitempäänkin kuin ennen. Meillä oli myös 250 lounasvierasta enemmän kuin viime vuonna, kertoo Kokkolan ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherra Per Stenberg.

Kyrkhelgin ohjelma koostui raamattutunneista ja seminaareista. Esillä oli pääteeman lisäksi muitakin teemoja, kuten Isän kaipuu, ekologia, luominen ja murrosikäisten kasvatus. Lapille oli omaa ohjelmaa.

Stenbergin mukaan tarkoituksena olisi, että Kyrkhelg voisi olla myös tavallista seurakuntalaista kiinnostava tapahtuma, ei pelkästään herätysliikeväelle suunnattu. Kyrkhelgiä on järjestämässä 14 ruotsinkielistä herätysliikejärjestöä.

– Tuntuu siltä kuin yhteistyö 14 järjestävän tahon kesken sen kun syvenee vuosi vuodelta, on myös ilo seurata kuinka lapsiperheiden määrä on kasvussa, sanoo suunnittelukomitean puheenjohtaja Max-Olav Lassila.

Per Stenberg sanoo, että tapahtumassa ei annettu mitään kirkkopoliittista julkilausumaa. Tapahtuman viestin hän kiteyttää, että eläisimme vahvasti ja rohkeasti kristittyinä tässä maailmassa.

Kokkolassa järjestettävän Kyrkhelg Nordin (pohjoisen) lisäksi Helsingissä kokoontuu keväällä Kyrkhelg Syd (etelä), jossa on parisataa osallistujaa.

Sunnuntain juhlamessu kuullaan radiossa Yle Vegassa sunnuntaina 22.9.

Kuva: Tarja Jakobsén
. Kuvassa niin sanottu rukoustunneli.

Korjaus 18.9. klo 10.13: Max-Olav Lassilan nimi korjattu.

Edellinen artikkeliKolumni: Ilmastonmuutos uhkaa luomakuntaa ja sivilisaatiota – ja kristikunta reagoi kahdella tavalla
Seuraava artikkeliAamuhartautta ei kuultu tänään – syynä inhimillisten erehdysten ketju

Ei näytettäviä viestejä