Paavien joukkueet vastakkain jalkapallon MM-kisoissa

Sunnuntaina pelattavassa jalkapallon MM-kisojen finaalissa kohtaavat kahden elossa olevan paavin kotimaat, Argentiina ja Saksa. Nykyinen paavi Franciscus on myös tunnettu jalkapallofani ja kertonut myös seuraavansa maailmanmestaruuskisoja. Viime vuoden alkupuolella paavin tehtävän jättänyt Benedictus XVI oli puolestaan kotoisin Saksasta.

Keskiviikkona pelatussa Argentiina-Alankomaat-ottelussa useat Argentiinan joukkueen kannattajat käyttivät paavi Franciscusta esittävää naamaria, kertoo The Huffington Post. Myös CNN-blogisti vitsaili paavien välisestä pyhästä sodasta. Paavien välisestä kilvasta on levinnyt myös humoristisia kuvia sosiaalisen median palveluissa kuten mikroblogipalvelu Twitterissä.

Paavi Benedictus itse on kertonut muun muassa pitävänsä rukouksensa puolueettomina kisojen ajan. Hän myös vitsaili sodasta henkivartijoinaan toimivalle Sveitsiläiskaartille Argentiinan ja Sveitsin ottelun yhteydessä.

Kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n järjestämissä maailmanmestaruuskisoissa Argentiina ja Saksa ovat kohdanneet aikaisemmin kuusi kertaa, kahdesti loppuottelussa. Vuonna 1986 ottelu päättyi Argentiinan voittoon, joka on joukkueen ainoa voitto Saksasta. Vuoden 1990 loppuottelussa voiton korjasi Saksa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSukupuolineutraalit avioliitot ongelma Suomen tietojärjestelmille
Seuraava artikkeliKiinan uskontoministeri vierailee Suomessa

Ei näytettäviä viestejä