Paavi emeritus Benedictuksella hengitysvaikeuksia – Franciscus pyytää rukoilemaan edeltäjänsä puolesta

Paavi emeritus Benedictus XVI:n terveydentilassa on tapahtunut käänne huonompaan.

– Pyytäisin teitä kaikkia rukoilemaan erityisesti kirkkoa hiljaisuudessa tukevan paavi emeritus Benedictuksen puolesta. Muistakaa häntä – hän on hyvin sairas – ja pyytäkää Herraa lohduttamaan häntä ja auttamaan häntä rakastamaan kirkkoa loppuun saakka, paavi Franciscus pyysi eilen keskiviikkona yleisellä vastaanotollaan.

Vatikaanin viestintäjohtajan Matteo Brunin mukaan Franciscus vieraili vastaanoton jälkeen 95-vuotiaan edeltäjänsä luona.

Vatikaanin keskiviikkoisessa tiedotteessa Bruni toteaa, että paavi Benedictuksen terveydentilassa on tapahtunut käänne huonompaan johtuen hänen korkeasta iästään. Tilanne on kuitenkin hallinnassa ja lääkärien jatkuvassa tarkkailussa.

Italialaisen uutistoimiston ANSAn mukaan paavi emerituksen tila huononi jo ennen joulua ja hänellä on hengitysvaikeuksia. Paavin äskettäin tavannut matemaatikko ja aktiivinen ateisti Piergiorgio Odifreddi kertoi ANSAlle, että paavi emeritus ei ”enää kykene puhumaan”.

Benedictusta hoidetaan hänen kotonaan entisessä Mater Eccleasiaen luostarissa Vatikaanin alueella. Jouluna hänelle järjestettiin yksityinen messu luostarin kappelissa.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPariterapia ei pysty auttamaan kaikkia ja joskus ero on ainoa ratkaisu – ADHD-asiakkaat ovat kuitenkin autettavissa
Seuraava artikkeliKirkko hiisiä hävitti, hiidet kirkkoja kivitti – Pasi Klemettisen mukaan kansanusko rikastutti kristinuskoa

Ei näytettäviä viestejä