Paavalin seurakuntaneuvosto vetoaa kirkolliskokoukseen ja piispoihin samaa sukupuolta olevien parien

Paavalin seurakunnan seurakuntaneuvosto päätti eilen tiistaina järjestetyssä kokouksessaan lähettää piispainkokoukselle ja kirkolliskokoukselle vetoomuksen aloittaa valmistelut, jotka mahdollistavat myös samaa sukupuolta olevien parien kirkollisen vihkimisen.

Paavalin seurakuntaneuvoston mukaan evankelis-luterilaisen ja ortodoksisen kirkon papeilla on vihkimisoikeus suoraan avioliittolain nojalla. Laki antaa uskonnollisille yhdyskunnille mahdollisuuden asettaa omia ehtojaan vihkimiselle, mutta seurakuntaneuvoston mukaan sillä tarkoitettiin selkeitä kriteereitä, kuten rippikoulun käymistä tai avioliittoaikomuksen julkista kuuluttamista.

”Vaikka tulevaa avioliittolain muutosta ei voitukaan tuolloin ennakoida, ei lainkohdalla ole tarkoitettu antaa kirkolle laajaa oikeutta poiketa keskeisistä avioliittolain lähtökohdista”, Paavalin seurakunnan nettisivuilla todetaan.

Seurakuntaneuvosto muistuttaa myös, että ”uskomme sanoman ytimessä on vahva yhdenvertaisuussäie”.

Seurakuntaneuvosto vetoaa piispainkokoukseen ja kirkolliskokousedustajiin, jotta marraskuussa kokoontuva kirkolliskokous aloittaisi valmistelut konkreettisista muutoksista, jotka mahdollistavat kirkollisen avioliittoon vihkimisen kaikille niille henkilöille, jotka Suomen lain mukaan voidaan vihkiä avioliittoon.

Lisäksi neuvosto pyytää kirkolliskokousta valmistelemaan seurakunnille selkeän toimintaohjeen avioliittojen siunaamisista ja avioliittoihin vihkimisistä uuden avioliittolain tultua voimaan.

Seurakuntaneuvosto ilmoittaa samassa yhteydessä, että Paavalinkirkko ja Paavalin seurakunnan tilat ovat kaikkien niiden käytössä, jotka ”pyytävät liitolleen siunausta ja haluavat viettää hääjuhlaansa seurakunnassa”.

Seurakunnan nettisivuilla olevan tiedotteen päätteeksi seurakuntaneuvosto viittaa pappisvihkimyksessä annettavaan pappislupaukseen.

”Sen, miten tämä lupaus tulee suhteuttaa yhteiskunnan lakien kuten uuden avioliittolain noudattamiseen, jätämme omassa seurakunnassamme kirkkoherran harkintaan ja hänen vastuulleen esimiehenä ja seurakunnan johtajana.”

Kirkkoherra Kari Kanala toteaa Valomerkin
haastattelussa olevansa ylpeä ja iloinen seurakuntaneuvoston päätöksestä.

– Paavalin seurakunta on syrjinnästä vapaa seurakunta ja viestimme kaikille ihmisille on: Tervetuloa!

Kuva: Olli Seppälä. Paavalin kirkko.

Lue myös:

Askola puhui synodaalissa avioliitosta, joukko pappeja kokoontui kirkon epäviralliseen homoiltaan

Arkkipiispa avioliittokeskustelusta: ”On suostuttava keskeneräisyyteen ja kärsivälliseen työskentelyyn”

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVäitös: Ruoka-apuun liittyvä uskonnollinen toiminta koetaan sekä hyväksi että pahaksi
Seuraava artikkeliKuopion ja Mikkelin piispat vastaavat Kirkko ja kaupungin esittämiin tylytyssyytöksiin

Ei näytettäviä viestejä