Pääosa joulukorteista uskonnollisesti neutraaleja

joulukortit205Olli Jaakkolan mukaan uskontoaiheet ovat viime vuosina lisänneet hieman suosiotaan, mutta kysyntä on edelleen hyvin pientä. Karto oy:n tuotejohtaja Eija Watia on havainnut saman.

– Uskonnollisissa korteissa on usein esillä seimiaihe. Aiheista suosituimpia on kuitenkin tekstikortti, johon painettu jouluevankeliumi. Myös enkelit ovat nostaneet suosiotaan, Watia sanoo.

Neutraaleissa korteissa aiheita on paljon enemmän.

– Siellä on paljon maisemaa, tonttua, joulupukkia, lapsia ja eläimiä. Suomalaiset ovat jouluna hyvin perinteisiä. Väreissä on tapahtunut jonkin verran muutoksia. Viime aikoina on ollut paljon sinisävyisiä kortteja. Hyvin tavallinen kortti on esimerkiksi lapsuuden kuusenhakureissu ja sinisen hämyinen talvimaisema pihapiiristä tai metsästä, Watia sanoo.

Jaakkolan mukaan henkilöt, jotka etsivät uskonnollisia aiheita eivät välttämättä itse ole uskonnollisia.

– Korteista ei haluta liian kirkollisen näköisiä tai osoittelevia, Jaakkola sanoo.

Toisaalta uskonnollisen määritteleminen on hänen mielestään ongelma sinänsä.

– Meillä on aiheita, joissa näkyy kirkko.Sitten voi olla risti hautausmaalla lumisessa maisemassa. Kaikille se ei välttämättä ole erityisen uskonnollinen, Jaakkola sanoo.

Watian mukaan suomalainen kortinostaja valitsee ostoksensa yksilöllisesti vastaanottajan mukaan.

– Muualla Euroopassa kuten Britanniassa, kortteja ostetaan usein pakkauksissa, joissa on vain yhdenlaisia kortteja. Niitä on yritetty myydä meillekin, mutta ne eivät mene kaupaksi. Se on ihan tutkittu asia, että suomalainen valitsee yksilöllisen kortin ja miettii tarkkaan vastaanottajan. Viesti toimii, kun valinta on onnistunut.

Postin tilastojen mukaan Suomessa lähetetään jouluna reilut 50 miljoonaa korttia eli lähes kymmenen korttia henkilöä kohden.

– Pärjäämme hyvin kansainvälisessä kilpailussa. Joulukortti on monta kertaa se ainoa kontakti vuoden aikana. Ystävänpäivää tulee seuraavana. Silloin kortteja lähetetään vain kymmenesosa eli reilu 5 miljoonaa kappaletta.

Lue myös:

Miksi naaraspunatulkkuja syrjitään joulukorteissa?

Pitääkö uskontoaiheista joulukorttia varoa?

Edellinen artikkeliPerustuslakituomioistuin mitätöi Unkarin uuden uskontolain
Seuraava artikkeliMiksi neitseestäsyntymisestä puhutaan UT:ssa vähän?

Ei näytettäviä viestejä