Oulun tuomiorovasti oudoksuu luottamushenkilöiden aloitetta

PikkarainenMatti205jpgMatti Pikkarainen pelkää, että oululaisvaltuutettujen aloite vahingoittaa Oulun alueen seurakuntien liitosprosessia.

Rauhan Tervehdys -lehti kertoi noin puolen Oulun seurakuntayhtymän kirkkovaltuutetuista kirjoittaneen aloitteen, jotta luottamushenkilöt pääsisivät mukaan tekemään uutta seurakuntayhtymän rakennemallia. He vaativat prosessin keskeyttämistä ennen kuin luottamushenkilöedustus on mukana.

– Aloitteen tyyli on outo ja siinä paistaa läpi tarkoitushakuisuus. Pelkään, että sillä särjetään se hyvä yhteistyö, mikä liittyvien seurakuntien ja Oulun välillä on ollut, Matti Pikkarainen sanoo.

Hän ei myöskään allekirjoita aloitteen väittämiä ilmapiiriongelmia.

– Vähän surullista on sekin, että aloite on tehty oululaislähtöisesti. Siinä on vähän henkeä, että Oulu ja Oulun tilanne on se olennaisin, vaikka prosessia on kuitenkin viety yli kaksi vuotta läpi hyvässä yhteistyössä liittyvien seurakuntien ja Oulun välillä.

Pikkarainen huomauttaa myös, ettei aloitetta ole allekirjoittanut puolet varsinaisista valtuutetuista, vaan mukana on myös varavaltuutettuja.

– En silti tietystikään aseta kyseenalaiseksi demokratian toimivuutta. Asia pannaan ensi viikolla ihan normaalisti valmisteluun.

Pikkarainen hämmästelee aloitetta myös siksi, että muutosprosessia on hänen mukaansa jo ollut valmistelemassa virkamiesten kanssa sen laajennetussa ohjaustyöryhmässä myös seurakuntien luottamushenkilöitä, valtuustojen puheenjohtajat ja neuvostojen varapuheenjohtajat. Lisäksi eri seurakuntien työalojen vastuuhenkilöt ovat vastanneet oman alansa muutossuunnitelman valmistelusta.

Pikkarainen uskoo, että valtuutettujen aloitteen painavin syy saattaa olla seurakuntien yhdistymiseen liittyvä Oulun yhtymän virkanimikkeiden muutos, jota aloitteessa niin ikään vaaditaan toistaiseksi jäihin. Aloitteessa pyydetään johtavien virkamiesten kuulemista työrauhan säilyttämiseksi. Yhdistyminen olisi tekemässä neljästä johtavasta viranhaltijasta päällikkötasoisia.

Ensi vuoden alussa Haukiputaan, Oulunsalon ja Kiimingin seurakuntien on määrä liittyä Oulun seurakuntayhtymään.

Lue myös: RT: Valtuustoaloite puuttui virkamiestyöhön

Edellinen artikkeliProfessorin keskustelunavaus: Naisten pappeus hyväksyttävä kaikissa kirkkokunnissa
Seuraava artikkeliYounan: Aseet ei ratkaisu Iranin kiistaan

Ei näytettäviä viestejä