Östman: Lakialoite avioliittolain muuttamisesta ei mene läpi

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman ei usko lakialoitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista etenevän eduskunnassa syksyllä.

– Toivon ja uskon, että aloite kaatuu isossa salissa. Jo keväällä lakivaliokunta otti siihen hylkäävän kannan ja mietintö ohjaa kyllä kansanedustajien päätöksentekoa. Asia ratkeaa tällä vaalikaudella, Östman sanoo.

Vaikka aloite nyt kaatuisikin, asia palannee jossakin muodossa uudelleen eduskuntaan. Östman ei halua spekuloida sillä, olisiko avioliittolain muutos osana ensi vuoden eduskuntavaalien jälkeisen uuden hallituksen ohjelmaa kynnyskysymys kristillisdemokraattien hallitukseen tulemiselle.

– En lähde sitä arvioimaan. Uskon kuitenkin, että ensi vuonna Suomi saa porvarihallituksen. Jos mukana siinä olemme me ja Keskustapuolue, avioliittolain muuttaminen tuskin saa kannatusta.

Kristillisdemokraattien sisällä on EU-vaalien jälkeen käyty vilkasta keskustelua puheenjohtaja Päivi Räsäsen asemasta. Osa kannattajista toivoisi Räsäsen väistymistä ylimääräisessä tai varsinaisessa puoluekokouksessa.

Julkisuudessa uudeksi puheenjohtajakandidaatiksi povattu ex-meppi Sari Essayah ilmoitti toissa viikolla tukevansa puoluejohtaja Räsästä. Omaan haluunsa puheenjohtajaksi Essayah ei ottanut julkisuudessa kantaa.

Östman ei halua spekuloida puheenjohtajakysymyksellä.

– Mahdollisesta ylimääräisestä puoluekokouksesta päättää puoluehallitus. Eduskuntaryhmän puheenjohtajana tehtäväni on tukea istuvaa puheenjohtajaa, tällä hetkellä se on Päivi Räsänen. Tulevaisuudessa se voi olla joku toinen, Östman sanoo.

– Itse arvioin, että Essayah voi asettua Räsäsen haastajaksi ylimääräisen tai varsinaisen puoluekokouksen tullen, Peter Östman sanoo.

Peter Östman kuuluu rauhansanalaiseen lestadiolaisuuteen. Lue Kotimaasta (24.7.) juttu Rauhan Sanan Suvijuhlista Ylitorniolla.

Kuva: Jussi Rytkönen

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliViimeiset kristityt pakenevat Mosulista – YK tuomitsee ISISin toimet
Seuraava artikkeli”Kuulun Kristuksen maailmanlaajaan kirkkoon”

Ei näytettäviä viestejä