Oisko tulta? -blogilla on neljännesmiljoona lukijaa

Lily205

Blogien teemat vaihtelevat uskonnollisista yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Palsta määrittelee itsensä ”löysäpipoista uskoa” edustavaksi. Suosituimmat blogit ovat käsitelleet aborttia, seksuaalisuutta, mediaa, hääjuhlia papin näkökulmasta ja ihmissuhteita.

Palsta toimii A-lehtien Lily.fi-blogialustalla, jonka kohderyhmä on erityisesti nuoret naiset ja muut samanhenkiset. Suosio on yllättänyt myös palstaa koordinoivan ja sinne kirjottavan pastori Minna Jaakkolan.

– Palautteessa ja kommenteissa tulee usein esille, että palstamme on parantanut sellaisten ihmisten suhtautumista kirkkoon ja kristinuskoon, jotka ovat näistä eronneet tai vieraantuneet. Jonkin verran tulee myös kommentteja, että blogistit ovat eksyneet kristinuskosta. Kutsumme kuitenkin kaikkia keskustelemaan hyvässä hengessä, eri tavalla uskovia ja ei-uskovia, Jaakkola kertoo.

Palstan moderointiin on mennyt yllättävän vähän aikaa.

– Sosiaalisessa mediassa uskonnon tai sen nimen alla asioiden käsittely herättää usein voimakkaita tunteita, mikä yltyy nopeasti asiattomaksi huuteluksi. Meidän palstallamme on ollut melko vähän asiattomuuksia. Linjamme on, että kenenkään tapaa uskoa ei arvostella. Asiatonta, henkilöön kohdistuvaa huutelua ei hyväksytä ja samoin ”oikeanlaisen” uskon julistamiskommentit poistetaan. Haluamme pitää ilmapiirin hyvänä ja keskustelun toista kunnioittavana kuten Lily.fi-blogialustalla on tapana, Jaakkola tähdentää.

Edellinen artikkeli”Monissa maailman maissa naiset kärsivät kohdusta hautaan”
Seuraava artikkeliMeri-Porin seurakuntahanke etenee vauhdilla

Ei näytettäviä viestejä