Nuorisotyönohjaajat jakavat kirkolliskokoukselle tiskirättejä, ettei tarvitse ihmisillä pöytää pyyhkiä

Kasvatuksen ja nuorisotyön asiantuntijat KNT ry jakaa ensi viikolla kirkolliskokoukselle tiskirättejä, ”jotta edustajilla olisi oikeat välineet pöytiensä pyyhkimiseen”. Kristillisessä kasvatus-, opetus- tai sosiaalityössä toimivien ja kirkon kasvatuksen alalle opiskelevien liitto haluaa tempauksella tuoda esiin huolensa kasvatus- ja nuorisotyön arvostuksesta.

– Tuntuu kurjalta, että meidän kirkossamme nuorisotyön ääni sivuutetaan paitsi hallinnossa, myös ihan jokapäiväisessä työssä, KNT:n puheenjohtaja Ilkka Kalliokoski toteaa liiton tiedotteessa.

KNT:n toiminnanjohtajan Arja Lusan mukaan kirkon nuoriso- ja kasvatustyöhön on viime vuosina kohdistunut toimia, jotka saavat hälytyskellot soimaan.

– Kelpoisuusehtoja oltiin heikentämässä 2016, kirkkojärjestyksestä haluttiin poistaa se ainoa maininta nuorisotyönohjaajasta, seurakuntien säästötoimet ovat kohdistuneet eniten kasvatustyön virkoihin ja nyt viimeisimpänä tämä diakonaattiasia, Lusa sanoo.

Diakonaatti olisi kirkkoon luotava vihkimysvirka, johon myös nuorisotyöntekijöitä on kaavailtu mukaan. Arja Lusan mukaan tuorein käänne vuosia jatkuneessa diakonaattikeskustelussa on, että Kirkkohallituksen tekemässä selvityksessä nuorisotyöntekijät on kokonaan sivuutettu. Diakonaattiuudistuksen viimeisimmästä käänteestä voi lukea lisää Kotimaa24:n uutisesta täältä.

KNT:n viime keväänä tekemän jäsenkyselyn mukaan seurakunnissa ei arvosteta nuorisotyöntekijöitä, paitsi juhlapuheissa. Kyselyssä työpaikan vaihtamista kuluneen 12 kuukauden aikana kertoo jaksamissyistä harkinneensa 44 prosenttia vastanneista.

Tiskirättejä jaetaan kirkolliskokousviikolla 6.11.2019 Turun kristillisellä opistolla. Tiskirätti on maatuva, joten sen voi kompostoida, liitto kertoo tiedotteessaan.

”Tiskirätti maatuu puolessa vuodessa, joten se ei jää pyörimään diakonaatin tapaan vuosikausiksi nurkkiin”, tiedotteessa todetaan.

Kuva: Kasvatuksen ja nuorisotyön asiantuntijat ry

Lue myös:

Lopultakin jäähyväiset diakonaatille? – Ainakin nykyisen esityksen päälle voi vetää ruksin

Diakonaattiuudistusta herätellään horroksesta – uusi esitys tulossa 2020-luvulla

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliHelsingin tuomiokapituli: Sateenkaaripareja vihkineille ei tässä vaiheessa seuraamuksia
Seuraava artikkeliPodcast: Oliko muumioituminen kirkkoherra Rungiuksen juoni?

Ei näytettäviä viestejä