Notaari: Helsinki Priden konttikirkossa ei siunattu parisuhdetta

Tikkurilan seurakunnan pastori Toni Fagerholm ei Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin mukaan siunannut rekisteröityä parisuhdetta Helsinki Priden konttikirkossa lauantaina. Notaari Heikki Hämäläisen mukaan Fagerholm oli etukäteen toimittanut kapitulille kaavan, jota hän aikoi käyttää tilaisuudessa.

– Tuomiokapituli tutustui kaavaan ennen tapahtumaa. Tuomiokapitulin näkökulmasta siinä pysyttiin piispainkokouksen ohjeen sisällä. Keskustelin myös tänään Fagerholmin kanssa, ja hänen mukaansa tilaisuus meni kaavan mukaisesti. Meidän näkökulmastamme kyse ei siis ollut harkitusta piispainkokouksen ohjeen vastaisesta parisuhteen siunauksesta, Hämäläinen sanoo.

Hämäläisen mukaan läsnäolijoita on saattanut hämmentää rukouksen päätteeksi luettu Herran siunaus.

– Herran siunauksen voi kuitenkin lukea milloin tahansa rukouksen päätteeksi. Rukouksessa ei ole myöskään sanottu, että siunaan tämän parisuhteen.


Helsingin Sanomat

uutisoi Fagerholmin siunanneen lauantaina rekisteröidyn parisuhteen piispainkokouksen ohjeiden vastaisesti. Piispainkokouksen mukaan pappi voi halutessaan rukoilla parisuhteensa rekisteröineen parin kanssa ja heidän puolestaan.

Myöhemmin lauantai-iltana Helsingin Sanomat teki uutisen, jonka mukaan Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hannu Pöntinen kiistää, että parisuhdetta olisi siunattu. Sama asia uutisoitiin ensimmäisenä
Ilta-Sanomissa
.

Kotimaa24 oli uutisoinut jo toukokuun puolivälissä konttikirkon rukouksesta.

Lue: Helsinki Priden konttikirkossa rukoillaan kanssa ja puolesta

Kuva: Olli Seppälä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliUskonto esillä seksuaalivähemmistöjen oikeuksia koskevassa raportissa
Seuraava artikkeliViljo Juntunen SRK:n puheenjohtajaksi

Ei näytettäviä viestejä