Naisteologit juhlivat 80-vuotissyntymäpäiviä

Naisteologit ry juhlistaa syntymäpäiviään juhlamessulla ja kahvitilaisuudella sunnuntaina 9. maaliskuuta.

Yhdistyksen puheenjohtajan, rovasti Soili Juntumaan mukaan naisteologien asema kirkossa on vakiintunut, mutta ongelmia tulee edelleen vastaan.

– Valitettavasti vastustajia aina riittää. En kutsuisi niitä yksittäistapauksiksi, sillä esimerkiksi Luther-säätiön toiminta on hyvin järjestelmällistä. Kyseessä on kuitenkin pieni ja äänekäs vähemmistö.

Naispappien kohtaama vastustus ei näytä poistuvan kokonaan pappissukupolvien vaihtuessa. Juntumaa kertoo, että edelleen tulee esiin tapauksia, joissa teologiaa opiskelevat miehet ovat vastustaneet naisten opiskelua.

Nuoret teologit eivät kuitenkaan välttämättä koe tarvetta kuulua naisteologien yhdistykseen, sillä he kuuluvat pappisliittoon. Juntumaan mielestä naisteologien omalle yhdistykselle on edelleen tarvetta.

– Jokaisella itseään kunnioittavalla yhdistyksellä on naisjaosto. Naisilla on omia erityisiä kysymyksiänsä, ja edelleen myös naispapeilla on omia asioitansa, jonka takia meitä tarvitaan.

Oulunjoen vastikään valittu kirkkoherra Satu Saarinen kertoo, että hänelle naisteologien yhdistys on merkinnyt kollegiaalista yhteistyötä.

– Yhdistys on mittaamattoman merkittävä ammatti-identiteetin kannalta. Se tarjoaa apua yksittäisille naisteologeille konkreettisissa ongelmatilanteissa ja pitää esillä naisteologien yhteistyötä.

Messussa saarnaa piispa Irja Askola, ja messun jälkeen kahvitilaisuudessa puhuvat emeritusarkkipiispa John Vikström, rouva Jenni Haukio ja ministeri Elisabeth Rehn.

Soili Juntumaa kertoo, että tilaisuuteen kutsuttiin puhujia, jotka ovat edistäneet naisteologien tai laajemmin naisten asemaa yhteiskunnassa.

Paljon puhumaan tottunut kirkkoherra Saarinen odottaa tilaisuudelta erityisesti muiden pitämiä puheita.

– Toivottavasti siellä on paljon hyviä ja mielellään pitkiä puheita, Saarinen nauraa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPentikäinen: Kirkko voisi perustaa vanhainkoteja
Seuraava artikkeliHalonen ja Amnesty vaativat rahaa naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen

Ei näytettäviä viestejä