Mysteerikuvassa ollaan elokuvallisissa tunnelmissa – kuka konetta käyttää?

Kotimaan valokuva-arkistosta löytyy monta laatikollista kuvia, joista ei kunnolla käy ilmi keitä kuvassa on ja missä ja milloin se on otettu. Arkistonhoitaja pyytää Kotimaan lukijoiden apua kuvien tietojen selvittämisessä.

Tälle viikolle arkistonhoitaja on valinnut elokuvaan viittaavan kuvan. Tunnistaako kukaan kuvassa olevaa henkilöä? Entä onko henkilön takana oleva maisema Jerusalemista?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se sähköpostiviestillä osoitteeseen toimitus@kotimaa.fi, aiheeksi mysteerikuva ja lehden numero, tai kommenttina Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan. Voit myös lähettää postia osoitteeseen Kotimaa, Eteläranta 8, PL 279, 00131 Helsinki.

Vastaus

Tällä kertaa mysteerikuvaan tuli poikkeuksellisen vähän vastauksia. Omia reittejään arkistonhoitaja selvitti, että kuva on otettu Kirkon nuorisopäivillä vuonna 1984. Päivät vietettiin Lahdessa.

Etualalla olevista henkilöistä Heikki Pietilä tunnisti diakoni Veijo Mölsän. Arkistonhoitajan lähipiirissä on teologiaa opiskellut henkilö, joka tunnisti kuvasta Mölsän vieressä olevan kurssitoverinsa Heljä Salosen. Salonen on tehnyt vuosikymmeniä kestäneen ja yhä jatkuvan uran Iltalehden toimittajana.

Arkistonhoitaja muistaa itsekin olleensa kyseisillä päivillä Lahdessa. Ei siitä niin kauaa ole, vain 40 vuotta.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Edellinen artikkeliEhkä Joelin kirjan ennustus ei sittenkään ole niin kauhistuttava
Seuraava artikkeliKirkollis­kokouksen avajais­messussa korostui kirkon ykseyden merkitys – ”Erilleen ajautuminen on Saatanan tunnus­merkki”

Ei näytettäviä viestejä