Mysteerikuva: Television mallistakin näkee, että kuvan ottamisesta on vuosia

Kotimaan valokuva-arkistosta löytyy monta laatikollista kuvia, joista ei käy kunnolla ilmi keitä kuvassa on, eikä missä ja milloin se on otettu. Arkistonhoitaja pyytää Kotimaan lukijoiden apua kuvien tietojen selvittämisessä.

Tälle viikolle arkistonhoitaja on valinnut ryhmäkuvan neljästä henkilöstä. Sekä vaatteista että television mallista näkee, että vettä on virrannut runsaasti Aurajoessa sitten kuvan ottamisen. Ainakin osa kuvassa olevista henkilöistä lienee monille tuttu, mutta mikä mahtaa olla tilanne, jossa kuva on otettu?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se sähköpostiviestillä osoitteeseen toimitus@kotimaa.fi, aiheeksi mysteerikuva ja lehden numero, tai kommenttina Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan. Voit myös lähettää postia osoitteeseen Kotimaa, Eteläranta 8, PL 279, 00131 Helsinki.

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto.

Edellisen mysteerikuvan vastaus:

Matti Rusama tunnisti monen muun ohella mysteerikuvasta ”Tapiolan tarmokkaat vapaaehtoiset” Liisa ja Runo Savisaaren.

Runo Savisaari toimi aikanaan Vesi- ja ympäristöhallituksen ylijohtajana.

Matti Sippo totesi kuvassa meneillään olevasta noppapelistä: ”Sellaista he opettivat minullekin aikoinaan. Pelaaminen jatkuu kohdallani yhä, nyt aamukahvi maustetaan Yazzi-pelillä.”

Heikki Jääskeläinen välitti vinkin muistokirjoitukseen, joka on julkaistu 25.2.2007 Helsingin Sanomissa. Siitä kävi muun muassa ilmi, että Runo Savisaari toimi aikanaan 30 vuotta Kuurojen liiton hallituksen puheenjohtajana. Hänen vanhempansa olivat olleet kuuroja.

Sakari Isotalo tiesi Runo Savisaaren toimineen vuosien ajan viittomakielen tulkkina herättäjäjuhlilla.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Edellinen artikkeliKortesjärven hautausmaan kesätyöntekijä Kirsi Piri: ”Nautin ulkotyöstä lintujen laulun ympäröimänä”
Seuraava artikkeliLähetysjohtaja Jukka Kääriäinen Kylväjän kesäpäivillä Jyväskylässä: ”Monien epävarmuuksien keskellä emme antaudu Kylväjässä pelolle”

Ei näytettäviä viestejä