Mysteerikuva: Outo kolmen kuvan kollaasi – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kotimaalla on menossa 114. vuosikerta. Lehden valokuva-arkistossa on laatikollinen kiinnostavia vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja mistä tilanteesta kuva on otettu.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa24 julkaisee viikoittain yhden kuvan arkistosta. Kuvat kertovat niin Kotimaan, kirkon kuin Suomenkin menneistä vuosikymmenistä.

Tämänviikkoisessa valokuvassa on kollaasi. Se on tehty vanhalla tyylillä eli saksilla leikkaamalla ja osat yhteen liimaamalla. Tunnistatko kuvassa olevan koulurakennuksen? Entä papin? Tai kuorolaisia?

Kollaasin on ilmeisesti tehnyt tamperelainen Uutiskuvapalvelu Tam-Kuva, ainakin takaa löytyy sen leima lyötynä kollaasin osia kasassa pitävän teipin päälle.

Nähdäksesi paremmin klikkaa kuvaa suuremmaksi. Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja, joissa käsitellään kuvien taustoja.

Suviseurojen avajaiset tunnistettiin

Kotimaa24:ssä julkaistiin 24.3. kuva, jossa joukko pappeja ja muita henkilöitä istui teltassa penkillä. Tilanne tunnistettiin vanhoillislestadiolaisen liikkeen suviseuroiksi, mahdollisesti avajaistilaisuudeksi. Myös Kuopion hiippakunnan piispa (vuosina 1984–1996) Matti Sihvonen tunnistettiin hyvin useissa kommenteissa.

Jari Heikkilä kirjoitti: ”Kuva on suviseurojen avajaisista, ilmeisestikin Outokummusta 1986. Kuvassa on ainakin Erkki Vaaramo (toinen vas.), Terttu Haho ja Aarno Haho. Aarno Hahon vieressä lienee Teuvo Mononen. Piispa on Matti Sihvonen. Oikeassa reunassa on Maire Reinikainen. Kahta keskellä olevaa pappia en tunnista. Kuulunevatko piispan seurueeseen?”

Veikko Leskelä täydensi: ”Maaherra Kalle Timonen puolisoineen oikealla sekä Maire Reinikainen, jonka puoliso Erkki Reinikainen, SRK:n silloinen johtokunnan puheenjohtaja, on ilmeisesti puhujakorokkeella avauspuhetta pitämässä.”

Lue myös:

Mysteerikuva: Papit penkissä? – Katso myös edellisen ryhmäkuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Keillä on tohtorinhatut päässä?

Mysteerikuva: Millä kassalla miehet ovat? – Katso myös ratkaisu kahden naisen arvoitukseen

Mysteerikuva: Ketkä kaksi naista? – Katso myös ratkaisu hattupäisen miehen arvoitukseen

Mysteerikuva: Kuka on hattupäinen herra? – Katso myös aiemman kuvan ratkaisu

Mysteerikuvan ratkaisu: Leirihäiden pari tuli yhteiskuvaan vuosikymmenten jälkeen

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliHelsingin Diakonissalaitos pyrkii laajentumaan valtakunnalliseksi diakonia- ja sotetoimijaksi
Seuraava artikkeliKatoliseen kirkkoon liittynyt teologi Pauli Annala: Messusta ei saa tehdä julistustapahtumaa

Ei näytettäviä viestejä