Mysteerikuva: Mikä perhe, keitä kuvassa?

Kotimaan valokuva-arkistosta löytyy monta laatikollista kuvia, joista ei kunnolla käy ilmi keitä kuvassa on ja missä ja milloin se on otettu. Arkistonhoitaja pyytää Kotimaan lukijoiden apua kuvien tietojen selvittämisessä.

Koska talvi tuntuu vain jatkuvan, tälle viikolle arkistonhoitaja on valinnut lämpimässä ilmanalassa otetun perhekuvan. Tunnistaako kukaan kuvassa olevia henkilöitä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se sähköpostiviestillä osoitteeseen toimitus@kotimaa.fi, aiheeksi mysteerikuva ja lehden numero, tai kommenttina Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan. Voit myös lähettää postia osoitteeseen Kotimaa, Eteläranta 8, PL 279, 00131 Helsinki.

Edellisen mysteerikuvan vastaus:

Mysteerikuvan henkilö tunnistettiin Oulun piispa L.P. Tapaniseksi. Arkistonhoitaja kaivoi yhdestä lempilähdeteossarjastaan eli pappismatrikkeleista tiedot, että vuonna 1893 syntynyt teologian tohtori Leonard Pietari (Pekka) Tapaninen toimi Oulun hiippakunnan piispana vuosina 1963–1965. Sitä ennen hän oli joutunut eroon vanhoillislestadiolaisuuden valtauomasta.

Tapaninen oli IKL:n kansanedustaja vuosina 1933–1936. Näin presidentinvaalien jälkimainingeissa kerrottakoon, että hän toimi myös kolme kertaa presidentin valitsijamiehenä ajalla ennen kansanvaalia.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran. Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliOpko erosi STI:stä – Virkakysymys tai kirkkopolitiikka ei päätökseen vaikuttanut, Mika Tuovinen sanoo
Seuraava artikkeliTuhat merkkiä taivaasta: Puhutaan myös itsellemme hyväksyvästi ja armahtaen

Ei näytettäviä viestejä