Mysteerikuva: Matkaa tehdään laivalla, mutta mikä on määränpää?

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joista ei kunnolla käy ilmi milloin ja missä kuvat on otettu tai keitä niissä on.

Mysteerikuvasarjassa Kotimaa julkaisee näitä kuvia pyytäen lukijoiden apua kuvien tunnistamiseen.

Tämän viikon mysteerikuvassa kuusi ihmistä näyttää olevan laivan kannella, mutta keitä he ovat ja minne menossa?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro viestillä osoitteeseen toimitus@kotimaa.fi, aiheeksi mysteerikuva, tai Kotimaan Facebook-sivuilla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellisen viikon (Kotimaa 5/23) mysteerikuvasta käytiin keskustelua muun muassa siitä, onko kuvassa junaan nouseva henkilö Saara Ojanen vai Jaana Rantala s. Nikulainen.

Kyseessä on jälkimmäinen, ja kuvassa ollaan matkalla kirkon opiskelijapäiville Jyväskylään vuonna 1987. Paavo Kettusen mukaan ne olivat ensimmäiset kirkon opiskelijapäivät, joita hän oli kirkon korkeakoulusihteerinä laittamassa liikkeelle: ”Kokemus oli hyvä, mutta traditio ei kestänyt kauaa.”

Kuvasta tunnistettiin Jaana Rantalan lisäksi Emmanuel Nyamsika, (vas.) Narsis John Sebikwekwe ja Felix Mweta sekä Yonas Gorfe ja Falres Ilomo. Kuvan henkilöt olivat mukana Järvenpään seurakuntaopiston Tansania-projektissa.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliArvio: Millä hinnalla myymme sielumme? Juha Hurmeen Asmodeus ja 1313 sielua –näytelmä selvittää kysymystä Helvetissä
Seuraava artikkeliPääkirjoitus: Älä mene harhaan – Kaikkea tietoa kannattaa kyseenalaistaa, vaikka se olisi mieluistakin

Ei näytettäviä viestejä