Mysteerikuva: Juna on lähdössä mutta keitä siihen nousee ja miksi?

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joista ei kunnolla käy ilmi milloin ja missä kuvat on otettu tai keitä niissä on.

Mysteerikuvasarjassa Kotimaa julkaisee näitä kuvia pyytäen lukijoiden apua kuvien tunnistamiseen.

Tämän viikon mysteerikuvassa ollaan lähdössä junalla Pieksämäelle. Mikä mahtaa olla matkan syy ja keitä kuvassa on? Milloin ja missä kuva on otettu?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro viestillä osoitteeseen toimitus@kotimaa.fi, aiheeksi mysteerikuva, tai Kotimaan Facebook-sivuilla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellisen viikon (Kotimaa 4/23) mysteerikuvan henkilöt tunnistettiin ainakin osin. Paikaksi arvioitiin Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan portaikkoa Neitsytpolulla, jossa tiedekunta aikanaan sijaitsi.

Ismo Dunderberg arveli kuvassa olevan teologisen tiedekunnan hallintohenkilökuntaa sekä väitöskirjan tekijöitä 1990-luvun alussa. Hänen mukaansa kuvassa esiintyvät henkilöt ovat oikealta katsottuna Aulikki Mäkinen, Eeva Salo-Kopperi, Eija Molaris, Dunderberg itse, tuntemattomaksi jäänyt mahdollinen väitöskirjan tekijä sekä kuvan vasemmassa laidassa Ritva Mäkelä-Nurmio.

Toisena vasemmalla olevasta henkilöstä arveltiin, että hän saattaa olla Johanna Jämsä.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!