Muslimit ja juutalaiset viettävät yhteisiä iftar-aterioita Amerikassa

Yhdysvaltalainen The Huffington Post -lehti kertoo muslimien ja juutalaisten yhteisistä iftar-aterioista, jotka saattavat koota yhteen jopa satoja ihmisiä.

Tämän vuotisen ramadanin aikana ateriat ovat osallistujien mielestä entistäkin merkityksellisempiä Gazan alueella kärjistyneen kriisin takia. Osallistujien mukaan yhteiset ateriat näyttävät, että juutalaisilla ja muslimeilla on paljon yhteistä ja he voivat nauttia toistensa seurasta ja ruuasta.

Viime viikon tiistaina Los Angelesissa järjestettiin NewGround-järjestön sponsoroima iftar-ateria. Järjestö työskentelee muslimien ja juutalaisten välisten suhteiden parantamiseksi.

– Meneillään on jälleen yksi väkivaltainen kuohahdus, ja molemmat yhteisömme kärsivät. Se huomioidaan iftar-aterialla, NewGround järjestön edustaja sanoo Huffington Postissa.

Muslimien ja juutalaisten yhteisillä aterioilla kiinnitetään erityistä huomiota ruokaan. Los Angelesissä järjestettävällä iftar-aterialla ruoka on sekä halal- että kosher-ohjeiden mukaan valmistettua. Aterialla ei tarjoilla alkoholia kunnioituksesta muslimien tapoja kohtaan.

Iftar on ateria, jonka muslimit syövät Ramadan-paaston aikana auringon laskettua. Tänä vuonna ramadan alkoi kesäkuun lopussa. Huffington Postin mukaan muslimien tapoihin kuuluu kutsua iftar-aterialle sukulaisia ja ystäviä ja joskus jopa kadulla tavattuja muukalaisia.

Lue lisää muslimien ja juutalaisten iftar-aterioista Huffington Postista.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkkohallituksen henkilöstö jättää hyvästit Katajanokalle
Seuraava artikkeliKirkkohallituksen muutto alkaa

Ei näytettäviä viestejä