MTV3 ja Tukikummit tempaisevat perjantaina nuorten syrjäytymistä vastaan

TUKIKUMMITjuoksutapahtuma seinä

Säätiö kerää varoja ja ohjaa ne lyhentämättöminä Kirkon diakoniarahaston kautta apua tarvitseville lapsille ja nuorille. Avustuksia ei jaeta rahana vaan esimerkiksi harrastusvälineinä, opiskeluvälineinä tai vaikkapa taloudellisena tukena ajokortin hankintaan.

– Avustuksen hakeminen alkaa siis yhteydenotosta paikalliseen seurakunnan diakoniatyöntekijään. Koska avustukset menevät perille diakoniatyön kautta, pystymme tukemaan perheitä ympäri koko Suomen, kiittelee Tukikummien ohjausryhmän jäsen Anna Seppänen
Kirkonkellon haastattelussa.

– Samalla voimme luottaa siihen, että perheet kohtaavat Tukikummit-avustusta hakiessaan ammattitaitoisen auttajan.

Säätiö toimii ilman hallintoa, organisaatiota tai kuluja. Sen perustajajäseniä ovat Sauli Niinistö, Hjallis Harkimo, Sari Baldauf, Björn Wahlroos ja Eero Huovinen.

Tukikummeille kertyy varoja sekä yksityishenkilöiden tekemistä kertalahjoituksista ja kuukausilahjoituksista että yritysten ja yhteisöjen lahjoituksista. Vapaaehtoiset yksityishenkilöt ovat järjestäneet myös erilaisia keräystapahtumia ja konsertteja Tukikummien hyväksi.

– Toiveemme on, että ympäri Suomen perustettaisiin Tukikummit-soluja, joissa vapaaehtoiset voivat yhdessä ideoida ja toteuttaa erilaisia varainkeruutapahtumia. Soluja onkin jo syntynyt mm. Lahteen ja Järvenpäähän. Kuka tahansa voi siis koota lähipiiristään muutaman henkilön ja perustaa solun. Varat ohjataan suoraan säätiön tilille, Seppänen keroo.

Lue lisää tukikummien toiminnasta täältä

(Kuva: Tamperelaisten opiskelijoiden tyhjästä polkaisema juoksutapahtuma 24h juoksu keräsi 380 juoksijaa. Vuorokaudessa juoksukilometrejä kertyi 3700. Jokaisesta kilometristä sponsorit maksoivat kaksi euroa Tukikummien kautta syrjäytymisen ehkäisemiseen.)

Edellinen artikkeliHerra Diakonia
Seuraava artikkeliTeologia on ehkä maailman paras oppiaine – myös Helsingissä

Ei näytettäviä viestejä