Mitro Repo: Palaan unelma-ammattiini

Europarlamentista pudonnut Mitro Repo on aloittanut tutuissa papin töissä elokuun alusta alkaen. Aiemmin heinäkuussa piispainkokous kumosi Revon toimituskiellon.

Se palautti hänelle oikeuden toimia papillisissa tehtävissä. Helsingin ortodoksisen seurakunnan pappi Mitro Repo asetettiin toimituskieltoon vuonna 2009 hänen siirtyessä Euroopan parlamenttiin edustajaksi sitoutumattomana SDP:n listoilta.

Nyt Repo sanoo palaavansa papiksi hyvin mielin.

– Samalla tavalla kuin Alexander Stubb tulee aina valituksi unelma-ammattiinsa, minäkin palaan unelma-ammattiini. Pappeus kutsumuksena on kantanut minua jokainen päivä tähän asti. On ilo taas päästä konkreettisesti palvelemaan seurakuntalaisia, Repo sanoo Kotimaa24:lle.

– Minähän en ole ollut päivääkään puolueen jäsen enkä oikeastaan koe meppinä olemistakaan sellaisena, että olisin joutunut ryvettymään poliittisesti. On erittäin hyvä omatunto.

Meppiyttä Repo kuvaa vaativaksi ja epäinhimilliseksi työksi, jossa joutuu olemaan jatkuvasti liikkeessä.

– Ei ole syytä ylenkatsoa ja halveksia niitä poliitikkoja, jotka ottavat työnsä vakavasti. Suurella kunnioituksella suhtaudun heidän työhönsä.

Papiksi palannut Repo hahmotti europarlamentissa uusin tavoin myös ortodoksisen maailman tilannetta.

– Neuvostoliiton kukistumisen jälkeen ortodoksinen maailma on joutunut aivan uusien haasteiden eteen ja ne kasvavat Euroopan yhdentyessä. Se on samalla myös suuri mahdollisuus ortodoksiselle maailmalle. Toivon mukaan eurooppalaiset ortodoksiset kirkon johtajat ymmärtävät tämän.

Mitro Repo toimii Helsingin ortodoksisen seurakunnan nettisivujen mukaan itäisen toiminta-alueen Itä- ja Keski-Uudenmaan eli Järvenpään, Porvoon ja Klaukkalan jumalanpalveluksista vastaavana pappina.

Kuva: Johannes Ijäs

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliViisi ajatusta stressin kuormittamalle
Seuraava artikkeliSeurakuntalehti on naisten ja aktiivien lehti

Ei näytettäviä viestejä