Ministeriöltä pyyntö – kirkko lupaa rokotuksiin ja korona­jäljitykseen työn­tekijöitä ja tiloja

Sosiaali- ja terveysministeriö on kysynyt Suomen evankelis-luterilaiselta kirkolta, voisivatko kirkossa työskentelevät terveydenhuollon ammattikoulutetut diakoniatyöntekijät ja seurakuntien tilat olla käytettävissä heikentyneen koronaepidemiatilanteen helpottamiseksi.

Kirkon viestintä kertoo tiedotteessaan, että kirkko vastaa ministeriön avunpyyntöön.

Tilanne koettelee uhkaavasti perusterveydenhuollon kapasiteettia, kirkon tiedotteessa todetaan. Jäljitys on ruuhkautunut, ja juuri käynnistynyt kolmas rokotekierros vie terveydenhuollon kapasiteetin äärirajoille. Omikron-muunnoksen leviämisen myötä rokotusohjelmaan pyritään kytkemään mukaan kaikki mahdolliset tahot.

Ensimmäisenä kirkosta nimetään yhteyshenkilöt sairaanhoitopiireihin. Kirkkohallitus on sopinut tästä tuomiokapitulien kanssa. Ministeriön tavoitteena on luoda eri toimijoista alueelliset ryhmät, jotka huolehtivat koordinaatiosta kunkin alueen sisällä ja voimavarojen kohdentamisesta rokottamiseen ja jäljittämiseen. Seurakunnat päättävät myöhemmin, missä määrin niillä on mahdollisuus antaa työhön resursseja ja mikä niiden panos kullakin alueella on.

Kirkon tiedotteen mukaan kirkon palveluksessa on noin 1 300 diakoniatyöntekijää, joista arviolta 600 diakonissalla on terveydenhuollon ammattihenkilön pätevyys ja mahdollisuus osallistua rokotusten antamisiin ja koronajäljitykseen. Lääkelupa on tarvittaessa päivitettävä.

Kirkolla on mahdollisuus auttaa myös muilla tavoilla, esimerkiksi tarjoamalla seurakuntien tiloja käyttöön.

”Yhteiskuntavastuu ja lähimmäisenrakkaus ovat Suomen evankelis-luterilainen kirkon toiminnan ytimessä. Haluamme kaikin mahdollisin tavoin olla mukana auttamassa tässä vaikeassa tilanteessa”, Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Pekka Huokuna toteaa tiedotteessa.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Ministeriöltä pyyntö – kirkko lupaa rokotuksiin ja koronajäljitykseen työntekijöitä ja tiloja

Edellinen artikkeliLaura Kinnunen valittiin Simon kirkko­herraksi – kirkko­valtuuston päätös oli yksi­mielinen
Seuraava artikkeliPerustuslaki­valiokunta: Koulun juhlan järjestäminen kirkossa ei tee tilaisuudesta uskonnollista

Ei näytettäviä viestejä