Ministeri Vehviläinen: Kunnat ja seurakunnat tiiviimpään yhteistyöhön

Kirkon yhteistyö kunnan kanssa tulee tiivistymään, kertovat valtiovarainministeriö ja Kirkkohallitus tiedotteessaan.

– Kirkko ja kunta toimivat yhteistyössä alueilla, jotka vaikuttavat suoraan ihmisten arjen sujuvuuteen ja elämänlaatuun, sanoo kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen tiedotteessa. Hän puhui aiheesta keskiviikkona kirkon ja Tulevaisuuden kunta -reformin tapaamisessa.

Seurakunnat ja kunnat tekevät nykyisellään yhteistyötä paikallisten palvelujen tarjoajana. Eniten yhteistyötä on kouluissa, vanhustenhuollossa, päivähoidossa, nuorisotyössä ja vammaistyössä, tiedotteessa kerrotaan.

– Kuntien ja kirkon kumppanuuden merkitys ja monimuotoisuus vain kasvavat, kun rakennamme uutta tulevaisuuden kuntaa, ministeri Vehviläinen toteaa.

Yhteistyön kehittämistä kannattaa myös arkkipiispa Kari Mäkinen.

– Hyvä elämä edellyttää, että ihminen nähdään kokonaisena. Siksi kirkon oman tehtävän kannalta on tärkeää, että seurakuntien yhteistyö kunnan kanssa on monipuolista ja luontevaa myös tulevissa muutoksissa, hän sanoo.

Hallituksen käynnistämä sote-uudistus ja sen tekemä päätös 18 maakunnan perustamisesta vaikuttavat molemmat kuntien toimintaan.

Hallitus on käynnistänyt Tulevaisuuden kunta -reformin, jossa parlamentaarisen työn pohjalta määritellään kuntien roolia, asemaa ja tehtäviä. Työtä tehdään yhteistyössä eri sidosryhmien kuten kirkon, järjestöjen ja elinkeinoelämän sekä kuntien kanssa.

Lue myös:

Ministeri Grahn-Laasonen: ”Kirkolla rooli sote-uudistuksessa”

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliRomanikerjäläisten hätämajoitus käynnistynyt hyvin Helsingissä – ”Mitään järjestyshäiriöitä ei ole e
Seuraava artikkeliRomanien urakehitystä tuetaan koulutus- ja työllisyysmessuilla ja erityishankkeilla

Ei näytettäviä viestejä