Miksi pyllykuviot maalataan?

Loviisa pyllynjlki Seppo Apajalahti ja yhtymän yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Robert Lemberg.

Julkisuudessa on ollut tietoja, että yhteiseen kirkkoneuvostoon olisi jälleen tullut aloite, joka saattaisi nostaa uudelleen pöydälle luottamuselimissä jo päätetyn asian kirkon penkkien uudelleenmaalaamisesta. Osaa pyllykuvioista vaaditaan säästämään myös Facebook-sivustolla ja adressilla.

Loviisan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Robert Lemberg ei jaksa uskoa, että luottamuselimissä tehty päätös enää muuttuisi. Hänen henkilökohtainen kantansa on, että kaikki penkit maalataan.

Loviisan kirkkoherra Seppo Apajalahti toivoo, että Loviisan seurakunnan kannalta jo kiusalliseksi käynyt tilanne ratkeisi nopeasti. Hän muistuttaa, että vielä vuosi epäonnistuneen penkkienmaalausurakan jälkeen yhden seurakuntalaisen housut olivat likaantuneet pitkän kirkkokonsertin jälkeen. Sen vuoksi kaikki penkit olisi maalattava uudelleen. Apajalahti sanoo, että viranhaltijana hän sitoutuu seurakunnan luottamuselimissä asiasta tehtyihin päätöksiin. Periaatteessa hänellä ei olisi henkilökohtaisesti ollut mitään sitä vastaan, että seurakuntaan jäisi yksi tai kaksi pyllykuvioitua penkkiä. Se Apajalahteakin tosin huolettaa, jos penkit päästävät yhä maalia. Sen sijaan esimerkiksi kirkkotilan pyhyyttä ne eivät hänestä loukkaisi.

Museoviraston kanta on, että kaikki penkit maalataan. Uudelleenmaalaus suoritetaan vai penkin selkänojaan ja istuinosaan. Seurakunnassa on ollut myös puhetta, että joku ostaisi pari pyllykuviollista penkkiä. Tähän Apajalahti muistuttaa, että seurakunnan varastossa olevat ylimääräisiä penkkejä ei ole maalattu samalla tavalla kuin kirkossa olevia penkkejä. Jos joku ostaisi pari penkkiä kirkosta, varastosta ei saisi samanlaisia tilalle.

Maalausurakan on kerrottu alkavan maanantaina. Apajalahti ei ole varma, alkaako se, koska urakan aloittamiskokousta ei ole vielä pidetty. Jos maalaus aloitetaan, sillä alkaa Apajalahden mukaan olla kiire. Kohta kesähäät painavat päälle ja silloin kirkossa olisi hyvä olla istuttavassa kunnossa olevia penkkejä.

Lue myös: Loviisan pyllykuviot ponnahtivat jälleen pintaan

(Kuva: Seppo J.J. Sirkka)

Edellinen artikkeliEnkelihenkisyys kiinnostaa etsijöitä
Seuraava artikkeliTeologien alumnipäivillä puhutaan uskonnonopetuksesta

Ei näytettäviä viestejä