Metropoliitta: En ole perunut siunausta kirkon rakentamisen selvittelylle

Metropoliitta Ambrosius on perunut siunauksensa Hämeenlinnan seurakunnan suunnitelmille uuden kirkon rakentamiseksi, uutisoi Suomen ortodoksisen kirkon Hämeenlinnan seurakunta. Ambrosius puolestaan itse kertoo Kotimaa24:lle, että hän tukee yhä asian selvittelemistä.

Hämeenlinnan ortodoksisen seurakunnan uutisen mukaan maanantaina 20.10. Hämeenlinnassa järjestetyssä seurakunnan, Museoviraston, Hämeen ELY-keskuksen ja Hämeenlinnan kaupungin edustajien sekä metropoliitan keskinäisessä neuvottelutapaamisessa piispa olisi ilmoittanut, ettei hän ole tällaista siunausta koskaan antanutkaan.

Uutisen mukaan piispan ilmoitus tuli seurakunnan edustajille täytenä yllätyksenä, koska piispa oli kesän ja syksyn aikana useaan otteeseen kehottanut seurakuntaa jatkamaan uudisrakennuksen suunnittelua.

Neuvottelutapaamisessa oli tarkoitus etsiä ulospääsytietä tilanteesta, jossa Museovirasto ja ELY-keskus ovat asettuneet vastustamaan nykyisen kirkon purkamista, uutinen kertoo.

Hämeenlinnan seurakunnanneuvosto päätti torstaina 23.10. pitämässään kokouksessa vapauttaa seurakunnan rakennussuunnittelutoimikunnan tehtävästään. Lisäksi päätettiin, että seurakunta pyrkii vielä neuvottelemaan rakennushankkeesta Museoviraston edustajien kanssa.

Uuden kirkon rakentamisen peruuntumisesta kertoo myös
Ortodoksi.net
.
Yle uutiset
kertoi syyskuussa, että uuden kirkon rakentaminen on käytännössä varmistunut.

Kotimaa24:n tavoittama hämmentynyt metropoliitta Ambrosius sanoo, ettei hän ole perunut siunausta.

– Ideatason kannatuksen olen antanut suunnittelulle toistaiseksi. Eikä se ole minun hyväksymisestä kiinni, asian käsittelee viime kädessä kirkollishallitus.

Ambrosius kokee, että Hämeenlinnan seurakunnasta on aiemmin annettu ylimitoitettuja lausuntoja siitä, kuinka pitkälle rakentamisasiassa olisi edetty.

– Olen pitänyt arvokkaana ja tärkeänä, että he tutkivat uuden kirkon vaihtoehdon. Suunnitelma on kevyellä luonnostasolla. Minun mielestä sitä kannattaa edelleen tutkia.

– Hämeenlinnan seurakunta voisi myös noudattaa hyvää lehtimiestapaa ja kysäistä ensin mielipidettä eikä luottaa asiassa huhupuheisiin.

Kuva: Matti Karppinen

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTampereen hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä
Seuraava artikkeliKerttu Venäläinen ja eläkkeellä olon suvanto

Ei näytettäviä viestejä