Merimieskirkko on valinnut papit ja kanttorit kausityöhön Kanariansaarille, Manner-Espanjaan ja itäiselle Välimerelle

Kausityössä ja Aurinkorannikolla Merimieskirkon yhteistyökumppaneina ovat paikalliset suomalaiset seurakunnat. Niissä on havaittu, että ulkomailla seurakunnan toimintaan ja jumalanpalveluksiin on matalampi kynnys osallistua kuin kotimaassa. Kuva Kirsi Leino.

Merimieskirkko on jo toista kertaa valinnut papit ja kanttorit kausityöhön Kanariansaarille, Manner-Espanjaan ja itäiselle Välimerelle.  

Merimieskirkon johtava pappi Jussi Laine iloitsee hakemusten suuresta määrästä.

– Tehtäviin tuli kymmeniä hakemuksia. Valintojen tekeminen näin osaavasta joukosta oli haastavaa. Matkaan lähtee monipuolista kokemusta, osaamista ja kokonaisvaltaisen kohtaamisen ammattilaisia.

Kausityöhön valitut: Gran Canaria Pastori Arto Kauppinen ja kanttori, MuM Johanna Laasio

Teneriffa Kirkkoherra Saila Munukka ja kanttori, MuM Eini Annukka Perälä

Costa Blanca: Pastori, TT Harri Kuhalampi ja kanttori, MuT Kaija Huhtanen

Aurinkorannikko: Kanttori, MuM Hannes Asikainen

Itäinen Välimeri: Pastori Taru Savelius ja Kanttori-urkuri, musiikinjohtaja Jarkko Lavaste

Valinnoissa painotettiin Merimieskirkon tiedotteen mukaan monipuolista työkokemusta, joustavuutta, toimintavalmiutta nopeasti muuttuvassa työympäristössä sekä viestintätaitoja myös digitaalisesta näkökulmasta.  Kausityössä sama henkilö voi enimmillään olla kolme kautta samassa kohteessa, mikäli hän itse niin toivoo ja paikallinen seurakuntayhteisö haluaa jatkaa yhteistyötä. 

– Menneen kauden aikana työssä painottui entistä enemmän käynnit sairaaloissa, kuolevien kohtaaminen ja omaisten tukeminen surussa. Usein siunaustilaisuus välitettiin omaisille Suomeen videopuheluna”, kertoo Gran Canarialla pappina toiminut Reijo Leino

Kausityön ja Aurinkorannikolla tehtävän työn operatiivinen johtaminen ja koordinointi ovat siirtyneet Kirkkohallituksen kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen mukaisesti 1.6.2023 alkaen Merimieskirkolle. Siirron seuraava vaihe toteutuu vuoden 2025 alusta, jolloin Merimieskirkon koordinaatio ja konsultatiivinen tuki kattavat kaikki ulkosuomalaisseurakunnat.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Edellinen artikkeliEuran kirkkoherraksi valittu Kai Juvila vaihtoi ekonomin työt pappeuteen – ”Kutsumus oli niin vahva, että oli pakko”
Seuraava artikkeliAapo Rikala kirjoittaa kirjeen viikossa – sitä voi kutsua jo harrastukseksi

Ei näytettäviä viestejä