”Me olimme täällä ensin” – Björn Vikström luennoi etnonationalismista, uskonnollisesta toiseudesta ja sovinnosta

Professori Björn Vikströn luennoi etnonationalismista ja sovinnon mahdollisuuksista TUTP:ien yhteydessä Turun Åbo Akademissa. Kuva: Jussi Rytkönen

Monet kansat tai ihmisryhmät kiistelevät oikeudestaan tiettyyn maa-alueeseen perustelemalla asiaa omalla historiallaan tai myyteillä. ”Me olimme täällä ensin” liittyy Vikströmin esimerkkien mukaan tunnetusti esimerkiksi Israel– Palestiina-kysymykseen.

Kiitos, kun tuet luotettavaa journalismia!

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1 €, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90 €/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

Edellinen artikkeliTutkimus: Pojat ovat tyttöjä uskonnollisempia ja voivat heitä paremmin – Yhtä selittävää tekijää yllättävälle kehitykselle ei ole
Seuraava artikkeliKappalainen Petri Kasari surauttelee Evallaan keskiaikaiset ja liturgiset vaatteet

Ei näytettäviä viestejä