Me mennään pyörällä kirkkoon on Vekaraviisu 2011

KP_Vekaraviisu420

Radio Dein, Seurakuntien Lapsityön Keskuksen ja Lasten Keskuksen järjestämässä Vekaraviisukisassa parhaan lasten hengellisen lauluksi valittiin kappale nimeltä Pyörällä kirkkoon. Laulun on säveltänyt ja sanoittanut Juha Vintturi.

Lauluja kilpailuun tuli toista sataa ja niistä viisitoista valittiin jatkoon. Finaalissa kuultiin kuusi kappaletta lapsikuorojen esittämänä.

– Kriteereinä laululle oli, että se toimii alle kouluikäisten kanssa, on yhteislaulettava eli lapsetkin osaavat sen laulaa ja että laulussa on tuoreutta, sanoo tuomaristossa istunut Eeva Johansson.

Tuomariston jäsen, musiikkikasvattaja, muusikko ja Pikku Kakkosesta tuttu Siina Hirvonen kertoo, että hyvässä lastenlaulussa on tarttuva melodia ja sanat.

– Lapsilla on luonnostaan nopeampi syke, siksi reippaus on hyvä elementti lastenlaulussa. Toki rauhallisempiakin lauluja tarvitaan, sanoo Hirvonen.

– Kisa oli erittäin korkeatasoinen. Jokainen finaaliin päässyt laulu olisi ansainnut ensimmäisen palkinnon. Laulut käsittelivät hienosti lapsen maailmaa, esimerkiksi enkeli oli leikkikentällä, sanoo Hirvonen.

Kuorolaisten ja Lahden Kirkkopäiväyleisön suosikki oli laulu nimeltä Leikkikentän enkeli. Sen olivat säveltäneet ja sanoittaneet Matti ja Henna Tampio.

Edellinen artikkeliDonner: Afrikka ei näe omia mahdollisuuksiaan
Seuraava artikkeli”Aikamoista Jeesus-tuuttausta”

Ei näytettäviä viestejä