”Aikamoista Jeesus-tuuttausta”

KP_Hillsong420

Kirkkopäivien ehkä suurimmasta yllätyksestä vastasi brittiläinen Hillsong-ylistysmusiikkibändi. Lahden torin juhlateltassa sadat ihmiset kohottivat kätensä rukouksen ja ylistyksen kun kahdeksanhenkinen ryhmä näytti mallia.

Entinen rovasti olisi lauantai-iltana kaatunut Lahden torilla selälleen, mutta moderni rovasti kohottaa kätensä: tätä on nyt kirkon moniäänisyys! Vakavan kirkollisen puheen joukkoon mahtui vauhdikas ja voimakkaan julkistuksellinen musiikki.

­

– Tämähän on kuin brittiläinen popmessu ilman liturgiaa ja ehtoollista, kommentoi näkemäänsä ja kuulemaansa nuorisotyönohjaaja Mikko Saari Helsingin Töölöön seurakunnasta. Saari on myös pop- ja metallimessuaktiivi.

– Hieno veto Kirkkopäiviltä, että kutsui näin julistuksellisen musiikkiryhmän. Yleensä täällä ollaan nostalgisemmilla linjoilla. Aikamoista Jeesus-tuuttausta, jatkuva ylitys puuduttaa tottumattoman. Meillä kotoisessa mesussa kun ylistysvirsiä on kovin vähän, Saari virnistää.

– Ammattitaitoinen hieno porukka arvostan kovasti.

Lontoon Hillsong– soitti ensimmäistä kertaa Suomessa. Yhtyeellä on juurensa australialaisessa Hillsongin helluntaiseurakunnassa.

Lue Hilsongiin ja ylistysmusiikkiin liittyvä blogikirjoitus

Edellinen artikkeliMe mennään pyörällä kirkkoon on Vekaraviisu 2011
Seuraava artikkeliMM-lätkä: Mikä on Mertarannan Taivas varjele! -sanonnan alkuperä?

Ei näytettäviä viestejä