Marttilan koulu jälleen Raamattuvisan finaalissa

Alakoululaisten 5.-6.-luokkalaisten Raamattuvisaa hallitseva seinäjokinen Marttilan koulu on jälleen selvittänyt tiensä kilvan finaaliin. Kirkkopalveluiden, kirkkohallituksen ja opetushallituksen järjestämän kisan palkintona on tänä vuonna matka Roomaan. Marttilan koulun oppilaille Rooma olisi toteutuessaan jo kolmas perättäinen palkintokohde.

Huhtikuun 12. päivänä Helsingissä käytävään finaaliin selvisi Marttilasta tällä kertaa kolmen tytön porukka. Tyttöjen opettaja Annukka Latvala kertoo koulun menestyksen rakentuneen useista tekijöistä.

– Meillä on musiikkiluokat, jotka ovat innokkaina osallistuneet visaan. Olemme valmistautuneet huolellisesti, ja oppilaiden vanhemmat ovat olleet hyvin kannustavia. Kisa on myös motivoiva ja tarjoaa haastetta lapsille, Latvala sanoo.

Marttilan koulun hiljalleen ylivoimaksi muotoutuva raamattuosaaminen ei selity pelkästään koulupäivien puitteissa tapahtuvalla harjoittelulla.

– Finaaliin päässeet tytöt aikovat kokoontua joinakin viikonloppuina yökyläreissuille lukemaan Raamattua. Annan heidän lukea koulussa myös välitunneilla ja uskontotunneilla.

Lasten raamattuvisan sparraajana on Seinäjoella myös paikallinen seurakunta, jonka työntekijät ovat Latvalan mukaan laatineet lapsille harjoituskysymyksiä.

– Koko luokka olisi ollut lähdössä Helsinkiin kannustamaan tätä joukkuetta. Kaikki heistä ovat osallistuneet kolmen hengen ryhmissä alkukilpailuun. Täytyy nyt harkita mitä tehdään, Latvala sanoo.

Raamattuvisa on valtakunnallinen raamattutietokilpailu, joka käydään kevään kuluessa kolmessa vaiheessa. Tänä vuonna kilpailun ensimmäiseen vaiheeseen osallistui noin 3500 koululaista. Tieto muista finalistijoukkueista löytyy Raamattuvisan verkkosivuilta.

Edellinen artikkeliHengen uudistukselle kokopäiväinen toiminnanjohtaja
Seuraava artikkeliSari Essayh europarlamentin rukousryhmän vetäjäksi

Ei näytettäviä viestejä