Hengen uudistukselle kokopäiväinen toiminnanjohtaja

Hengen uudistus kirkossamme on elänyt viime vuodet kasvun aikaa. Senpä vuoksi vuoden 2014 alusta puolitoiminen toiminnanjohtajan tehtävä muutettiin kokotoimiseksi vastaamaan seurakuntakentän ja jäsenistön tarpeita. Hengen uudistuksen toiminnanjohtajana toimii pastori Marko Huhtala. Hän on aiemmin työskennellyt Riihimäen seurakunnassa.

Järjestön näky on: Tukea ja rakentaa Pyhän Hengen voimassa eläviä yhteisöjä ja lähettää niiden jäseniä maailmaan.

Hengen uudistuksessa nähdään, että seurakuntien hallinnollisten rakenteiden laajentuessa tarvitaan paikallistason yhteisöllisyyttä. ”Siinä voi myös terveellä tavalla ilmentyä armolahjat ja kristityt voivat kasvaa niiden käyttämisessä ja näin rakentaa seurakuntaa – Kristuksen ruumista”, todetaan järjestön tiedotteessa.

Yhteisöllisyys on myös merkittävä asia erityisesti nuorten aikuisten etsiessä paikkaa seurakuntien toiminnassa. Hengen uudistus onkin aloittanut kehittämään yhteisökoordinaattorin työnkuvaa. Tehtävää hoitaa osa-aikaisesti TM Johanna Sandberg.

Hengen uudistuksen vuosikokous kokoontui Tampereella 11.2. Uusi hallitus valitsi puheenjohtajakseen toiselle kaudelle Tampereen nuorten aikuisten pastorin Timo Pöyhösen. Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Kansan raamattuseuran liiketoimintajohtaja Terhi Rajala. Pitkäaikainen vaikuttaja opetusneuvos Veikko Pöyhönen luopui hallituksen työskentelystä. Pöyhösen ideasta on syntynyt mm. Kirkonrakentajien foorumi.

Hengen uudistuksen hallitus valitsi kunniapuheenjohtajakseen talousneuvos Reijo Telarannan, jolka on poikkeuksellisen laaja-alaisesti toiminut karismaattisen liikkeen hyväksi.

Hengen uudistuksella on nyt kaksi kunniapuheenjohtajaa. Alkuaikojen johtaja ja liikkeen perustajiin kuuluva teologian tohtori, pastori, lähetystyöntekijä ja kirjailija Seppo Löytty on myös saanut tämän kunniatehtävän.

Lue myös juttu Kokemukset tulevat taas

Edellinen artikkeliPaavi nimesi Marxin Vatikaanin talousneuvostoon
Seuraava artikkeliMarttilan koulu jälleen Raamattuvisan finaalissa

Ei näytettäviä viestejä