Marian ilmestyspaikka Hattulassa rauhoittui


ilmestys420

Kotimaa24:n kesän luetuin uutinen oli Neitsyt Marian ilmestyminen Hattulassa hämeenlinnalaisen suntion Timo Jauholan ladon seinään. Uutinen on juuri kivunnut myös tähän asti luetuimmaksi Kotimaa24:n uutiseksi.

Aiheesta keskustelemiseen jo hieman väsähtänyt Jauhola kertoo nyt, että uutinen levisi aina Atlantin toiselle puolelle saakka.

Kun asiasta oli uutisoitu Suomessa, Jauholan mukaan uutinen levisi Viron kautta Etelä-Eurooppaan ja Venäjälle ja aina latinalaiseen Amerikkaan asti. Tämän Jauhola on päätellyt saamistaan nettilinkeistä ja kyselyistä. Erityisesti venäläiset ihmiset olivat Jauholan mukaan kiinnostuneita valoilmiöstä ja ottivat yhteyttä.

Jauhola on saanut tapauksen jälkeen yli 5000 sähköpostia, joista hän jaksoi lukea noin 400. Ihmiset myös soittelivat hänelle ja vuodattivat oman elämänsä asioita. Hämeenlinnan seurakuntalaiset kyselevät häneltä vieläkin ilmestyksestä ja ainakin yksi papeista on myös käyttänyt Jauholan kuvamateriaalia puheissansa.

Kun kohu Maria-ilmestyksestä oli kesällä kuumimmillaan, Jauhola joutui sulkemaan tiensä latoa katsomaan saapuneilta kiinnostuneilta. Sulku oli tiellä kolmisen viikkoa, minkä jälkeen tilanne alkoi rauhoittua.

Kotimaa24 kertoi Hattulan Lato-Mariasta 5. elokuuta. Tutustu uutispalvelun historian luetuimpaan uutiseen täällä:

Ilmestyikö Maria ladon seinässä Hämeenlinnassa?

Katolinen kirkko: Suomessa tilaa ilmestyksille

Hattulan Lato-Maria haastaa teologit

Katso video Lato-Marian ilmestyspaikalta

Edellinen artikkeliPohjolaisen Viimeinen ehtoollinen ei saa jäädä tuomiokirkkoon
Seuraava artikkeliSuuri kirkkokunta harkitsee nimenvaihtoa – irrottaisi rasismin historiasta

Ei näytettäviä viestejä