Manchesterissa pommi-isku – piispa Repo ottaa osaa Tampereen ystävyyshiippakunnan suruun

Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo on esittänyt surunvalittelunsa viime yönä Englannin Manchesterissa tehdyn pommi-iskun johdosta. Tiistaina päivällä saatujen tietojen mukaan ainakin 22 ihmistä kuoli ja 59 loukkaantui areenakonsertin yhteydessä tapahtuneessa räjähdyksessä. Uhrien joukossa on lapsia.

Tampereen hiippakunnan ja Manchesterin hiippakunnan välillä on ystävyyssopimus.

Piispa Repo kirjoittaa Facebookissa olevansa järkyttynyt iskusta ja surevansa ihmishenkien menetystä.

”Lähetämme surunvalittelumme siskoillemme ja veljillemme ystävyyshiippakunnassa. Olkoon Jumala kanssanne ja siunatkoon teitä, kun jatkatte työtä sovinnon, rauhan ja toivon saavuttamiseksi Jeesuksessa Kristuksessa”, Repo kirjoittaa.

Piispa Revon mukaan erityisesti Tampereen ja Manchesterin hiippakuntien nuoret ovat tehneet yhteistyötä. Viimeöinen isku tapahtui nuorten keskuudessa suositun Ariana Granden konsertin yhteydessä.

”Ajattelemme erityisesti niitä Manchesterin nuoria, joiden kanssa tamperelainen nuorisomme on viettänyt yhteisiä leirejä ja jotka mahdollisesti ovat tämän iskun uhrien joukossa. Rukoilemme surevien, kärsivien ja pelkäävien puolesta”, Repo kirjoittaa.

Arkkipiispa Kari Mäkinen liittyi Facebookissa piispa Revon osanottoon.

”Liityn sydämestäni Tampereen piispan osanottoon pommi-iskun johdosta Tampereen ystävyyshiippakunnassa Manchesterissa. Herra, ole uhrien ja heidän omaistensa kanssa”, Mäkinen kirjoitti.

Manchesterin piispa David Walker toivoo hiippakunnan nettisivuilla julkaistussa viestissä Manchesterin alueen kirkkojen avaavan ovensa ja tarjoavan tilaa ja aikaa surutyölle.

Kuva: Peter Byrne / Lehtikuva / PA Photos

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliHelsinkiMission Olli Valtonen jää eläkkeelle – ”Emme hae tänne uutta Olli Valtosta”
Seuraava artikkeliSakari Löytty musisoi maailman luterilaisille – ”Olen ollut onnellisessa osassa”

Ei näytettäviä viestejä