HelsinkiMission Olli Valtonen jää eläkkeelle – ”Emme hae tänne uutta Olli Valtosta”

HelsinkiMission toiminnanjohtaja, pastori Olli Valtonen on jäämässä eläkkeelle. Valtosen aikana perinteinen Helsingin kaupunkilähetys muutti nimensä HelsinkiMissioksi ja profiloitui aktiiviseksi sosiaalialan toimijaksi.

Valtonen jättää työnsä viimeistään helmikuussa 2018, jolloin hän täyttää 68 vuotta. Valtosen seuraajaa haetaan parhaillaan.

– Olen ollut toiminnanjohtajana 18 vuotta, mikä on ollut kehittämisen aikaa koko ajan. Aluksi olimme velkainen ja pieni järjestö, nyt olemme velattomia. Työntekijöitä on satakunta ja vapaaehtoisia tuhatkunta. Uuden toiminnanjohtajan työnä on jatkaa kehittämistä. Emme kuitenkaan hae tänne uutta Olli Valtosta, Valtonen sanoo naurahtaen.

– Uusi toiminnanjohtaja voi olla myös taustaltaan muu kuin pappi. HelsinkiMission toiminnan keskiössä on joka tapauksessa kaupunkiköyhyys ja taistelu yksinäisyyttä vastaan.

Valtonen on ollut myös mediapappi ja toimittaja muun muassa Uudessa Suomessa ja Iltalehdessä. Hän oli perustamassa Askel-lehteä ja oli sen päätoimittajana 1980-luvulla.

Kuva: Jani Laukkanen

Lue myös:

Vapaaehtoiset vielä tänään mainospilareissa yksinäisyyttä vastaan

Historiikki: Tiukka hallitus pelasti Helsinki Mission

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata digilehden ja printtilehden täältä.

***

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTuhansien Halleluja kiiri Senaatintorilla – ”Tuli hoivattu olo”
Seuraava artikkeliManchesterissa pommi-isku – piispa Repo ottaa osaa Tampereen ystävyyshiippakunnan suruun

Ei näytettäviä viestejä