Maailma kylässä -festivaalilla vietetään uskontojen yhteisiä meditaatiohetkiä

Uskonnot ovat esillä Helsingin Kaisaniemessä viikonvaihteessa järjestettävillä Maailma kylässä -festivaalilla. Uskontojen kylä toteutetaan tapahtumassa nyt toista kertaa. Kylän teema Rakkaus, kohtuus, vastuu – uskonnot maapallon puolesta liittyy kiinteästi tämänvuotisen festivaalin ilmastoteemaan.

Uskontojen kylässä tuodaan esille sitä, miten erilaiset hengelliset perinteet ja eettiset opetukset tukevat ekologisesti ja sosiaalisesti vastuullista toimintaa. Ohjelmateltassa järjestetään tasatunnein eri perinteiden rukoushetkiä, kuullaan pyhää musiikkia ja vietetään uskontojen yhteisiä meditaatiotuokioita.

Teemakylän järjestävät Buddhalainen yhteisö Triratna, Helsingin bahai-yhteisö, Helsingin, Espoon ja Vantaan luterilaiset seurakuntayhtymät, Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS, Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia sekä Suomen Ekumeeninen Neuvosto. Kylän koordinaattorina toimii Suomen Kristillinen Ylioppilasliitto.

Uskontojen kylä osallistuu ilmastoteemaan myös järjestämällä uskontoja ja omaisuuden haalimisen etiikkaa käsittelevän tilaisuuden festivaalin Taiga-lavalla sunnuntaiaamuna.

Maailma kylässä -festivaaliin odotetaan kahden päivän aikana yli viittäkymmentätuhatta kävijää. Tapahtuman pääjärjestäjä on Kepa ry. Pääyhteistyökumppaneita ovat tänä vuonna muun muassa Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Lähetysseura ja ulkoasiainministeriö.

Tutustu festivaalin ohjelmaan täällä.

Kuva viime vuoden Maailma kylässä -festivaalilta.

Kuva: Leif Laaksonen / Maailma kylässä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKansalaiskeräyksen pelastama Kylmäkosken kirkko vihitään uudelleen käyttöön
Seuraava artikkeliLehtoreita on seurakunnissa enää kourallinen

Ei näytettäviä viestejä