Lukijalta: Kirkkoherran nimike pitää vaihtaa ja ”pienten” seurakuntien yhdistäminen lopettaa

Kuva: Shutterstock.

Uuteen kirkolliskokoukseen kohdistuu taas suuria toiveita. Lyhyesti mainitsen tässä kaksi.

Seurakunnan johtajan nimitys on kauan ollut sen tehtävän irvikuva: kirkkoherra. On jo aika muuttaa se asialliseksi. Hänhän on seurakunnan johtaja.

Toinen toivomus: Luterilaisten seurakuntien perustava virhe on viimeiset sata vuotta ollut ”pienten” seurakuntien yhdistäminen. Alkukirkossa oli muutaman sadan jäsenen seurakuntia. Nyt tuomiokapitulit ja Kirkkohallitus yhdistelevät tuhansien jäsenten seurakuntia kymmeniksi tuhansiksi.

Jos yhdistämisiä tehdään, tulisi yhdistää vain hallinto ja talous, mutta ei missään tapauksessa jumalanpalvelusyhteisöjä, eli seurakuntia.

Heikki Palmu
Turku

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Edellinen artikkeliNyt voi taas seurata rairuohon kasvua – ”Täysin päinvastaista kuin nopeat, aisteillemme ärsykkeitä tuottavat videot”
Seuraava artikkeliTeatteriarvio: Kuumia aaltoja on hulvaton ylistys keski-iälle

Ei näytettäviä viestejä