Lokakuu on Oulussa ilokuu

Oulun seurakunnissa vietetään lokakuussa ilokuuta. Käytännössä se tarkoittaa, että seurakuntien Facebook-sivulla julkaistaan lokakuussa päivittäin yksi hyvän mielen postaus. Luvassa on muun muassa kannustavia sanoja, oman elämän pohtimista, pieniä tehtäviä ja haasteita sekä loppuhuipennuksena arvonta.

Tavoitteena on välittää henkistä hyvinvointia ja iloa ihmisille läpi syksyisen lokakuun.

Kampanjan ideoi kesällä Oulun seurakuntien viestintäpalveluissa työharjoittelussa ollut puheviestinnän opiskelija Emilia Aakko, 23

Miten idea ilokuusta syntyi, Emilia Aakko?

– Työharjoittelussa ollessani ehdotin, että voisin suunnitella seurakunnalle jonkinlaisen Facebook-kampanjan Facebook-sivujen aktivoimiseksi. Idea Ilokuusta syntyi vastapainoksi lukuisille Facebookissa pyöriville laihdutus- ja kuntoiluhaasteille, joissa tavoitellaan fyysistä hyvinvointia. Ilokuu johdattelee ihmisiä tavoittelemaan henkistä hyvinvointia ja tasapainoa.

Miksi juuri Facebook?

– Kampanja päädyttiin toteuttamaan Facebookissa, koska sen tarkoituksena on aktivoida Oulun seurakuntien Facebook-sivujen toimintaa ja vuorovaikutuksellisuutta. Facebookin kautta on myös mahdollista tavoittaa ihmisiä laidasta laitaan ja välittää heille kampanjan sanomaa.

Miten Ilokuu on lähtenyt käyntiin? Millaista palautetta olette saaneet?

– Ilokuu on lähtenyt mukavasti käyntiin, ja se on herättänyt ihmisissä kiinnostusta. Ilokuun ilmapiiriä on kehuttu, ja ihmiset ovat kertoneet, että postaukset ovat saaneet heidät hymyilemään. Olisi kuitenkin mukava nähdä ihmisiltä vielä hieman enemmän aktiivisuutta. Kannustankin kaikkia osallistumaan rohkeasti tehtäviin ja kertomaan onnistumisista myös Facebookissa!

Millaiset asiat tuovat sinun omaan elämääsi iloa ja hyvää mieltä?

– Omaan elämääni iloa ja hyvää mieltä tuovat erityisesti läheisimmät ihmiset, perhe ja ystävät. Myös koti on minulle tärkeä paikka, jossa voin ladata akkuja.

– Mielestäni ilon ja hyvän mielen saavuttamisessa on tärkeää myös se, ettei arkea oteta liian vakavasti. Arkikin voi olla pientä juhlaa, eikä elämä saa olla liian suorituskeskeistä. On tärkeää tehdä asioita, joista itse pitää ja jotka itselle ovat tärkeitä.

Tuntuuko yhtään hankalalta puhua ilosta aikana, jolloin uutisvirta on täynnä sotaa, pakolaisuutta, turvapaikanhakijoihin liittyviä ongelmia, hallituksen kurjistavia säästöleikkauksia ja yt-neuvotteluja?

– Ei tunnu vaikealta puhua ilosta, koska eihän iloa saisi vaikeanakaan aikana unohtaa. Koska sosiaalinen media ja koko uutisvirta täyttyy nykypäivänä niin helposti ahdistavista ja surullisista aiheista, on tärkeää muistuttaa, että elämässä on myös asioita, jotka ovat hyvin.

Miten ilo ja elämän rajut realiteetit suhteutuvat toisiinsa?

– Vaikka elämän rajut realiteetit, synkät uutiset ja ahdistavat ajatukset ottavatkin usein vallan, ei se silti mielestäni tarkoita, että murhetta olisi maailmassa enemmän kuin iloa. Maailmaa lähdetään vain usein tarkastelemaan liian negatiivisesta näkökulmasta, ennakkoluulojen ja vihan kautta. Negatiivisen näkökulman sijaan pitäisi pystyä etsimään se, mikä on hyvin. Myös ilo on todellisuutta.

Kuva: Oulun seurakunnat. Missä onnistuit tänään, kysytään Oulun seurakuntien eilen julkaisemassa Ilokuu-kuvassa.

Edellinen artikkeli”Raamattu toisessa kädessä ja sanomalehti toisessa” – papit kertovat saarnasta
Seuraava artikkeli”Ohjauksellisen avun tarve työelämässä on huutava”

Ei näytettäviä viestejä