LML:n yleiskokous syyskuussa Krakovassa – Suomen kirkon delegaatiossa kymmenen edustajaa

Luterilaisen maailmanliiton (LML) yleiskokous on järjestetty vuodesta 1947 lähtien joka kuudes tai seitsemäs vuosi. Järjestyksessään 13. yleiskokous kokoontuu Puolassa Krakovassa 13.–19. syyskuuta.

Yleiskokouksen teemana on “One Body, One Spirit, One Hope”, vapaasti käännettynä ”Yksi ruumis, yksi Henki, yksi toivo” LML:n lisäksi kokouksen järjestäjänä on Puolan evankelinen Augsburgin tunnustuksen kirkko. Sen jäsenmäärä on noin 61 000. Valtaosin katolilaisessa Puolassa kyseinen luterilainen kirkko on ollut kokoonsa nähden erityisen aktiivinen ukrainalaisten pakolaisten auttamisessa.

Luterilaisella maailmanliitolla on 149 jäsenkirkkoa eri puolilla maailmaa. Yleiskokous määrittelee maailmanliiton painopisteitä ja tavoitteita seuraaviksi vuosiksi.

Lisäksi kokous valitsee presidentin sekä neuvoston jäsenet. Suomesta neuvoston jäsenenä on dosentti, kesäkuun alusta arkkipiispan erityisavustajana aloittanut Minna Hietamäki.

LML:n pääsihteeri on virolainen pappi Anne Burghardt ja presidentti on nigerialainen arkkipiispa Panti Filibus Musa.

Krakovaan odotetaan noin 350 luterilaisten kirkkojen virallista edustajaa. Suomen kirkon edustajat kokouksessa ovat delegaation johtaja, arkkipiispa Tapio Luoma, asiantuntija Liisa Björklund, dosentti, arkkipiispan erityisavustaja Minna Hietamäki, piispa Kaisamari Hintikka, teologian opiskelija Annika Juurikka, hallintojohtaja Antti Jääskeläinen, johtava asiantuntija Tomi Karttunen, filosofian ylioppilas Sara Keränen, pastori Jussi Luoma ja arkkipiispan erityisavustaja Juha Meriläinen.

Yleiskokous järjestettiin viimeksi Namibian pääkaupungissa Windhoekissa. Helsingissä LML:n yleiskokous oli koolla 60 vuotta sitten.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliRyhmäteatterin Salainen puutarha hehkuttaa ihmisen ja luonnon suhdetta
Seuraava artikkeliOpetusalan Ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto: ”Koulut ja opettajat eivät voi hoitaa yhteiskunnan kaikkia ongelmia”

Ei näytettäviä viestejä