Lihanhimo talttuu seurakuntatalon pihalla

Myrskylän seurakunnassa järjestetään alkavana viikonloppuna uudenlainen miestyön tapahtuma. Viikonlopun ohjelmaan kuuluu muun muassa pikakurssi lihan valmistukseen ja savustukseen paikallisen kokin opastuksella, saunomista kärrysaunassa ja seurakuntalaisille kirkkopyhässä tarjottavan paistin siunaaminen.

– On meillä tarjolla ruokaa myös niille, jotka eivät syö lihaa, naurahtaa Myrskylän kirkkoherra Tuomas Antola.

Hän korostaa, että tapahtuma tarjoaa uudenlaisia keinoja rakentaa seurakuntayhteyttä.

Seurakuntien toiminnassa painottuu Antolan mukaan osallistumisen malli, jossa yksi puhuu ja muut istuvat kuuntelemassa. Hän toivoo seurakuntien panostavan myös miestyöhön, joka on useissa seurakunnissa lapsenkengissä.

Tapahtuman otsikko, ”Förskottia taivaasta”, muistuttaa Antolan mukaan taivaallisen riemun odotuksesta.

– Savustamalla saa kokemukseni mukaan tehtyä hitaasti ja hartaudella taivaallisen hyvää ruokaa. Se muistuttaa siitä, että iankaikkinen elämä alkaa jo täällä maitten päällä ja jatkuu iäti taivaassa, Antola sanoo.

Viime vuonna Myrskylässä toteutettiin miesten tapahtuma ”Pyhää höyryä”. Silloin pyhää pohdiskeltiin erilaisten saunojen lauteilla.

Edellinen artikkeliOikeusasiamies: Perustuslakivaliokunnan linjaus kouluista koskee myös uskontoa päiväkodeissa
Seuraava artikkeliUskonto esillä seksuaalivähemmistöjen oikeuksia koskevassa raportissa

Ei näytettäviä viestejä