Lapua saa lastenkirkon

Lapuan lastenkirkko on ulkoapäin jo kutakuinkin valmis. Tilaa on tulossa 30 lapselle. Lapset valmistavat ehtoollisvälineet savesta.

– Juuri nyt toivomme, että saisimme lahjoituksena yhden tai kaksi kristallikruunua, kertoo tiedotussihteeri Heli Karhumäki Lapuan tuomiokirkkoseurakunnasta.

Kirkon sisustuksen kanssa tehdään vielä töitä. Kirkonpenkkejä tulee kymmenen.

– Punaista mattoa ollaan hankkimassa keskikäytävälle. Pientä esineistöä tarvitaan ja suunnitelmissa on, että lapset valmistaisivat päiväkerhotyössä ehtoollisvälineet savesta. Ikkunoihin on tulossa lasimaalauksia lasten tekemien mallien pohjalta.

Uudessa kirkossa näkyy lasten käden jäljen lisäksi pohjalaisuus. Teuvalta kotoisin oleva taitelija Panu Hemminki toteuttaa alttaritaulun, jonka peruskuvassa Jeesus siunaa lapsia eteläpohjalaisessa maisemassa. Kirkkorakennuksessa on paikalliseen tyyliin kuusiruutuiset ikkunat.

Maassamme on arviolta kymmenkunta lastenkirkkoa. Esimerkiksi Tampereen Finlaysonin kirkkoa käytetään Suomen ainoana lasten kirkkona eli lasten katedraalina. Espoon Leppävaarassa on lasten kappeli Arkki. Monet lasten kirkoista ovat pieniä ”leikkimökkikirkkoja”.

– On tavattoman ajanmukaista ajatella kirkkoja lapsen näkökulmasta ja luoda ympäristöä, joka on lapsen näköinen ja kokoinen, toteaa kouluttaja Seija Saarinen Seurakuntien Lapsityön Keskuksesta.

Uutta kirkkoa lapsille ollaan suunnittelemassa muun muassa Poriin.

Edellinen artikkeliSeurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyy
Seuraava artikkeliKapituli selvittää Molarin tuhopuheet

Ei näytettäviä viestejä