Kapituli selvittää Molarin tuhopuheet

Espoon tuomiokapituli on huolissaan Pohjan suomalaisen seurakunnan kirkkoherran puheista. Verkossa kiertää kirkkoherra Juha Molarin julkaisema video, jossa hän pyytää Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:tä tuhoamaan tsetseenien asiaa ajavan Kavkaz Centerin palvelimet ja toimituksen. Molari puolestaan syyttää Kavkaz Centeriä maineensa tahrimisesta.

Kirkkoherra Molari kiistää blogissaan tarkoittaneensa ihmisten tappamista. Hän on myös poistanut  uhkaavansävyisen videon sivuiltaan pian julkaisemisen jälkeen, mutta tallennetta levitetään Internetissä. Asiasta kertoo Iltalehti.

Espoon tuomiokapitulin lakimiesasessori Kari Ventän mukaan Molarin toimista on tehty syksyn aikana kaksi laaja-alaista kantelua tuomiokapituliin. Muun muassa Molarin blogikirjoittelua koskevat kantelut on tehty jo ennen tuhopuheita sisältävän videon julkituloa.

– Pyrimme selvittämään tilannetta kokonaisvaltaisesti, lakimiesasessori Ventä sanoo.

Molari sanoo Iltalehden haastattelussa, että videon julkaiseminen oli hänen puoleltaan ylilyönti.

– Nyt valitettavasti minua kovasti vastustavat ihmiset ovat imuroineet videon ja levittävät sitä vastoin tahtoani, Molari sanoo lehdelle. Hän ei ole huolissaan videon mahdollisista vaikutuksista viranhoitoonsa.

Edellinen artikkeliLapua saa lastenkirkon
Seuraava artikkeliNiemelä: ”Piispa voisi katsoa peiliin”

Ei näytettäviä viestejä