Lähetysseuran yhteistyökumppanit päässeet maanjäristyksestä pahimmin kärsineisiin kyliin

Suomen Lähetysseuran apu tavoittaa kaikkien pahimmin kärsineitä kyliä Nepalin maaseudulla. Perustarvikkeiden jakelun lisäksi tuetaan katastrofin järkyttämiä asukkaita.

Monet Lähetysseuran yhteistyöjärjestöt työskentelevät alueilla, joissa maanjäristyksen tuhot ovat pahimmat. Kathmandun länsipuolella sijaitsevissa Gorkhan ja Dhadingin lääneissä on alueita, joissa kylät ovat tuhoutuneet kokonaan.

– Arviot kuolleiden kokonaismäärästä ovat nousseet jo yli 10 000 ja viestit kylistä ovat huonoja. Telttoja, vessoja ja ruokaa ei ole, ja kulkutautien pelätään leviävän, sanoo Lähetysseuran Nepalin vt. aluepäällikkö Heikki Takko.

Perustarvikkeiden jakaminen maanjäristyksen uhreille on alkanut. Heikki Takko kertoo, että Luterilaisen maailmanliiton Nepalin-yksikkö on perustanut Kathmandun laakson alueelle 16 virallista telttaleiriä, joissa se jakaa parhaillaan apuaan. Leireihin toimitetaan vettä, telttoja, saippuoita ja muita hygieniatarvikkeita. Epävirallisia leirejä on paljon.

Suomen Lähetysseura lähetti alkuviikosta Nepalin maanjäristysuhrien auttamiseen 100 000 euroa Luterilaisen maailmanliiton kautta. Lisäksi esimerkiksi Tampereen seurakunnat lahjoitti 15 000 euroa katastrofiapua Nepalin maanjäristyksen uhrien auttamiseen Lähetysseuran kautta.

Lähetysseura tukee myös yhteisissä neuvotteluissa hallituksen avustuskoordinointia Kathmandun laaksossa. Lisäksi Lähetysseuran työntekijä on päivittäin Luterilaisen maailmanliiton avustustiimissä.

Sadattuhannet nepalilaiset ovat menettäneet kotinsa maanjäristyksessä. Telttojen lisäksi he tarvitsevat vettä, sanitataatiotarvikkeita ja ruokaa. Kuva: Heikki Takko

Edellinen artikkeliTaloushallinnon väen jaksaminen huolettaa
Seuraava artikkeliPäivämies: Julistus synnistä voidaan kokea hengellisenä väkivaltana

Ei näytettäviä viestejä