Lähetysseura ja Kotimaa avasivat yhteisen kampanjan, Tansaniaan istutetaan puita

Suomen Lähetysseura kutsuu reformaation juhlavuoden kunniaksi seurakuntia ja puita rakastavia suomalaisia mukaan istuttamaan metsää Tansaniaan. Seurakunnat voivat kerätä varoja taimien ostamiseksi.

Lähetysseuran yhteistyökumppani vastaa puiden istuttamisesta paikallisen yhteisön kanssa. Puut istutetaan kuivuudesta kärsivälle Kishapun alueelle Luoteis-Tansaniaan. 

– Ilmastonmuutoksen seuraukset näkyvät jo Kishapussa. Kuivuus on suuri ongelma. Puiden istuttaminen ja uudelleenmetsitys sitovat kasvihuonekaasupäästöjä. Ne myös parantavat ja auttavat sitomaan maata. Paikalliset ihmiset toivovat puiden tuovan sateet takaisin, kertoo Suomen Lähetysseuran työntekijä Mikko Pyhtilä.

Hän seuraa metsänistutusta ja raportoi siitä Lähetysseuran verkkosivuilla kevään mittaan. 

Lähetysseura on sitoutunut vähentämään myös omia hiilidioksidipäästöjään. Se korvaa työntekijöidensä lentomatkoista aiheutuvat päästöt Kishapun puidenistutushankkeen kautta ilmastovaikutustensa vähentämiseksi. 

Seurakunnat voivat myös istuttaa Toivon sisar -puun esimerkiksi kirkon tai seurakuntatalon pihaan toivon merkiksi. Lähetysseura ehdottaa puunistutuspäiväksi helatorstaita, jolloin seurakunnissa juhlitaan reformaation merkkivuotta. Myös yksittäiset ihmiset voivat olla mukana kampanjassa.

Kotimaa-lehti lahjoittaa jokaisesta saamastaan uudesta kesto- tai vuoden määräaikaisesta tilauksesta kolme euroa eli yhden taimen hinnan Lähetysseuran kampanjaan. 

Kuva Pirre Saario. Kehitysyhteistyökoordinaattori Ruusa Gawaza ja Kotimaa-lehden päätoimittaja Mari Teinilä istuttivat kampanjan avajaisiksi taimen Lähetysseuran syntymäpäivänä 19.1. Taimi siirretään myöhemmin keväällä Lähetysseuran leirikeskukseen Päiväkumpuun.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliDiakonivihkimys Lapualla 22. tammikuuta
Seuraava artikkeliEspoon hiippakunta palkitsi Vihdin seurakunnan: ”Riuttaranta oli enemmän kuin vastaanottokeskus”

Ei näytettäviä viestejä