Kuka palkitaan kirkon ympäristökasvattajana?

Kuka ansaitsisi ympäristökasvatuspalkinnon vuonna 2016? Kirkkohallitus ottaa vastaan hyvä ehdotuksia joka toinen vuosi myönnettävän palkinnon saajaksi.

Palkinnolla halutaan ”nostaa esiin innovatiivisia ja tuloksellisia ympäristökasvatustekoja ja -käytäntöjä kirkon kentässä sekä motivoida ja kannustaa seurakuntia ja muita kirkollisia toimijoita aktiivisiksi ympäristökasvattajiksi”.

Palkinnon voi saada yksittäinen seurakunta, sen piirissä toimiva ryhmä, muu kirkollinen toimija tai yksityishenkilö. Palkinnosta päätti Kirkkohallituksen täysistunto syksyllä 2014, ja ensimmäisen kerran palkinto myönnettiin Raision seurakunnalle ja sen ympäristöasiantuntijalle Hannele Siltalalle.

– Tämä on yksi tapa kannustaa ja rohkaista laajaa kasvatustyön kenttää kestävään kehitykseen. Kasvatuksen piirissä tehdään jatkuvasti myös ympäristöasioihin liittyviä juttuja, jotka ansaitsevat tulla nostetuiksi esiin, Jarmo Kokkonen kertoo.

– Tärkeää on, että lapset ja nuoret ovat itse aktiivisia toimijoita, he ovat kirkon kasvatuksen tärkein lenkki. Kristittyinä meillä on vastuumme luomakunnasta, Kokkonen painottaa.

Ehdotukset voi osoittaa 18. elokuuta mennessä Kirkon kasvatus- ja perheasioiden apulaisjohtaja Jarmo Kokkoselle. Palkinto ei ole rahapalkinto.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Kirkon ympäristökasvatuspalkinto Raision seurakuntaan

Kirkolle oma ympäristökasvatuspalkinto

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliViidestoista yö taas suosituin valinta yhteislauluksi Tampereella
Seuraava artikkeliTimo Pöyhönen: ”En aio haastaa, vaan rohkaista”

Ei näytettäviä viestejä