Kuka kantaa ristiä mysteerikuvassa?

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Kotimaan valokuva-arkistosta löytyy monta laatikollista kuvia, joista ei kunnolla käy ilmi keitä kuvassa on saati missä ja milloin se on otettu. Arkistonhoitaja pyytää Kotimaan lukijoiden apua kuvien tietojen selvittämisessä.

Tälle viikolle arkistonhoitaja on valinnut kuluvaan kirkkovuoteen liittyvän kuvan. Tunnistaako kukaan kuvassa olevaa ristinkantajaa, paikkaa tai tilannetta?

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se sähköpostiviestillä osoitteeseen toimitus@kotimaa.fi, aiheeksi mysteerikuva ja lehden numero, tai kommenttina Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan. Voit myös lähettää postia osoitteeseen Kotimaa, Eteläranta 8, PL 279, 00131 Helsinki.

VAIKKA EDELLISESSÄ mysteerikuvassa kasvot eivät näy kunnolla, usea vastaaja tunnisti oopperalaulaja Martti Talvelan. Kuvasta arveltiin, että se on otettu Talvelan kotikonnuilta Juvalta.

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Arkistonhoitaja kaivoi lisätietoa kotikonnuista. Wikipedia tiesi kertoa, että musiikin lisäksi Talvela oli kiinnostunut luonnonmukaisesta maanviljelystä ja lammastaloudesta, joita hän harjoitti kotitilallaan.

Vuonna 1989 menehtyneen Talvelan tunnetuimpia oopperarooleja olivat muun muassa Taikahuilun Sarastro, Boris Godunovin nimirooli sekä Paavo Ruotsalaisen rooli oopperassa Viimeiset kiusaukset.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Edellinen artikkeliTuhat merkkiä taivaasta: Hätähuuto kannattaa säästää niihin hetkiin, kun apua todella tarvitsee
Seuraava artikkeliPiispojen esitys oli pettymys monelle liberaalille – Kaisamari Hintikka kehottaa pohtimaan, mihin suuntaan se kirkkoa vie

Ei näytettäviä viestejä