Kristityt ahtaimmalla Pohjois-Koreassa

Kristittyjen elämä on kaikkein vaikeinta Pohjois-Koreassa, osoittaa vainottuja kristittyjä tukevan Open Doors -järjestön listaus. Kansainvälisen järjestön selvityksestä kertoo ruotsalainen Kyrkans Tidning -lehti.

Open Doors listasi 50 maailman maata, joissa kristittyjä vainotaan eniten. Listan kärkeen sijoittuneessa Pohjois-Koreassa elää Kyrkans Tidningin mukaan 400 000 kristittyä, joista noin 60 000 on sijoitettu työleireille. Toiseksi ja kolmanneksi huonoimmassa asemassa kristityt ovat listan mukaan Somaliassa ja Syyriassa.

Kristittyjen asema on Open Doors -järjestön mukaan erityisen tukala myös Irakissa, Afganistanissa, Saudi-Arabiassa, Malediiveilla, Pakistanissa, Iranissa ja Jemenissä.

Lista perustuu tutkijoiden ja eri maiden todellisuutta tuntevien asiantuntijoiden haastatteluihin. Kyrkans Tidningin mukaan Kansainvälinen uskonnonvapauden instituutti arvioi Open Doors -järjestön kyselyä puolueettomasti.

Kysymyksillä kartoitettiin muun muassa yksilöiden ja perheiden elämää, maiden lainsäädäntöä ja kirkkojen toimintamahdollisuuksia.

Listauksessa korkeimmalle sijoittuneissa maissa kristityillä oli vaikeuksia useilla osa-alueilla.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVaaliaikataulu julkaistu Sakastissa
Seuraava artikkeliTeologisen tiedekunnan huippuyksiköt saivat kotisivut

Ei näytettäviä viestejä