Kriisit estävät 30 miljoonan lapsen koulunkäynnin

Maailmassa on käynnissä ennätysmäärä kriisejä, joiden seurauksena lähes 30 miljoonaa lasta ei pääse aloittamaan kouluvuottaan, kertoo UNICEF. Yhteensä koulun ulkopuolelle jää vuosittain noin 60 miljoonaa lasta.

Miljoonat lapset ovat joutuneet jättämään kotinsa konfliktien runtelemissa maissa. Samalla on jäänyt koulu. Kouluja on lisäksi tuhottu ja ryöstelty, ja niihin on kohdistettu iskuja.

– Kriisialueiden lapsille koulutus on elämänlanka. Koulunkäynnin jatkaminen antaa heille normaaliuden tunteen, joka auttaa pääsemään yli traumoista, sanoo UNICEFin koulutusohjelmien johtaja Josephine Bourne

Maailmalla on tällä hetkellä käynnissä poikkeuksellisen monta kriisiä. Taisteluja käydään muun muassa Syyriassa, Keski-Afrikan tasavallassa ja Ukrainassa. Nigerian koillisosissa oppilaita ja opettajia on tapettu ja siepattu. Huhtikuussa siepatut yli 200 koulutyttöä ovat edelleen kateissa.

Ebola-epidemia estää puolestaan noin 3,5 miljoonan lapsen koulunkäynnin Länsi-Afrikassa. Koulut pysyvät kiinni Liberiassa ja Sierra Leonessa ainakin vuoden loppuun asti.

UNICEF tukee lasten koulunkäyntiä kriisimaissa muun muassa tarjoamalla väliaikaisia koulutiloja pakolaislapsille ja toimittamalla alueille miljoonia vihkoja, reppuja ja muita koulutarvikkeita.

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliKirkolle oma ympäristökasvatuspalkinto
Seuraava artikkeliNuorten unelmatulevaisuus on maaseutu liki kaupunkia

Ei näytettäviä viestejä