Kotimaa Pro kerää saarnat Digipostillaan

Kotimaa Pro käynnistää Digipostillan eli hankeen, jossa papeilta kerätään saarnoja eri puolilta maata. Saarnat muodostavat suuren yhteisen tietokannan, josta tekstejä voi etsiä ja selata eri tavoin.

– Suomessa on vuosisatojen ajan joka pyhä pidetty satoja saarnoja. Niiden pohjalta kootut postillat eli kirkkovuoden teemojen ja jumalapalvelustekstien vuosikertojen mukaan järjestetyt saarnakirjat ovat olleet suosittuja. Nyt on aika koota digitaalinen saarnakokoelma, Digipostilla, sanoo Kotimaan päätoimittaja Mari Teinilä.

Jo nyt saarnoja on netissä monien seurakuntien omilla verkkosivuilla ja yksittäisten pappien blogeissa, muitta suuri yhteinen saarna-arkisto puuttuu. Digipostillasta tulee työväline papeille ja tutkijoille sekä julistuksesta kiinnostuneille maallikoille.

– Digipostillan tarkoitus on tukea kristillisen uskon perusasioiden julistamista ymmärrettävin ja puhuttelevin keinoin niin saarnatuolista kuin verkossa, Teinilä märittelee.

Kevään aikana Digipostillassa on meneillään keräysvaihe. Kun saarnoja on riittävästi, sivusto avautuu alkukesällä Kotimaa Pro:ssa.

Syötä saarnasi Digipostillaan täällä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliDigipostillaan kerätään saarnoja kautta Suomen
Seuraava artikkeliPiispanvihkimys ja Ukraina

Ei näytettäviä viestejä