Konttikirkko on siellä, missä seurakuntalaisetkin ovat

konttikirkko

– Konttikirkon on tarkoitus olla ja näkyä siellä missä ihmiset ovat. Huumorimielellä olemme puhuneet Konttikirkosta liikkuvana ”köyhän miehen Kampin kappelina”. Toivomme, että ihmiset tulevat tutustumaan siihen, juttelemaan ja vaikka kertomaan toiveistaan seurakunnalle, sanoo Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hannu Pöntinen.

Idea liikuteltavaan kirkkoon syntyi katunäkyvyyden tarpeesta, kertoo Marjakirkko-projektin projektipäällikkö Lasse Kaikkonen.

Katunäkyvyyttä Konttikirkko voi tuoda esimerkiksi näyttelyiden tai jouluseimen kautta. Lisäksi suunnitelmissa on jalkautua yleisötapahtumiin, kuten vuoden 2015 Asuntomessuille. Konttikirkossa voidaan toteuttaa myös vaikkapa konttihäät tai kahvila.

Konttikirkko vihitään käyttöön lauantaina 18.5. Kivistön markkinoiden yhteydessä. Samana päivänä vietetään myös Ravintolapäivää, jonka merkeissä Konttikirkko toimii pop-up-ravintolana.

Ravintolan annokset ovat ”yhteiskunnallisia teema-annoksia”, joiden tuotto ohjataan Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Tarjolla on euron hintaan ”hyvä arki” eli grilliruokaa, ”rohkea yhteisö”, joka vie makuaistit Afrikkaan ja ”turvallinen muutos”, jonka voi istuttaa ja syödä.

Tulevana kesänä Konttikirkko toimii Myyrmäen kirkon pihalla nuorten kesäkahvilana.

Lue myös: Saako seurakunta perustaa ravintolan?

Edellinen artikkeliJournalistit somen sivustaseuraajia
Seuraava artikkeliEntinen helluntaijohtaja Itävaltaan mentoriksi

Ei näytettäviä viestejä