K&K: Eroakirkosta.fi-FB-sivulla rikottu tekijänoikeuksia

(Korjattu klo18.45) Ainakin kolmessa eroakirkosta.fi-sivun Facebook-mainoksessa on lokakuun aikana käytetty kirkollisesta tilanteesta kertovaa kuvaa tavalla, joka rikkoo tekijänoikeutta. Asiasta kirjoittaa Helsingin seurakuntien Kirkko ja kaupunki -lehti. Asiasta on keskusteltu myös Facebookissa, muun muassa Kirkon viestijät -ryhmässä.

Käytetyt kuvat ovat ottaneet Kuopion hiippakunnan hiippakuntasihteeri Juha Antikainen ja Sonkajärven seurakunnan nuorisotyönohjaaja ja mediakouluttaja Hannu Keränen.

– Tämä on epäasiallinen tapa käyttää kuvaa, kun tiedetään kuvaajan nimikin. Teen tätä myös sivutoimisesti ammatikseni. Vapaa-ajattelijoiden kuvankäyttö on tekijänoikeuden vastainen. Tosi ikävä kokemus, Keränen toteaa Kirkko ja kaupungissa.

Eroakirkosta.fi-palvelun tiedottaja, Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma kiistää, että kyseessä olisi suunniteltu kampanjointi.

– Emme ole edes keskustelleet minkäänlaisesta mainonnasta keskuudessamme, eikä meillä ole ollut markkinointia lähiaikoina. En ole itse kuullut mitään tällaisesta, enkä ole edes nähnyt näitä mainoksia. Omille sivuillemme ei ole tekijänoikeudenvastaisesti ladattu kuvia, Karisma sanoo Kirkko ja kaupungin jutussa.

Hänen mukaansa kuka tahansa voi periaatteessa mainostaa nettisivuja Facebookissa. Karisma arvelee, että mainosten takana on espoolainen aktivisti, joka on itsenäisesti mainostanut Eroakirkosta.fi-sivua.

Eroakirkosta.fi:n taustalla on Tampereella kotipaikkaansa pitävä Vakaumusten tasa-arvo VATA ry, jonka puheenjohtaja Petri Karisma myös on.

Facebookista löytyy sekä eroakirkosta.fi– että Eroa kirkosta -sivut.

Lue Kirkko ja kaupungin juttu

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkolliskokouksesta julkaistiin historiateos
Seuraava artikkeli”Kirkko on feministisempi kuin luullaan”?

Ei näytettäviä viestejä