”Kirkko on feministisempi kuin luullaan”?

Suomen ruotsinkielisten seurakuntien lehti Kyrkpressen on tehnyt laajan artikkelin Ruotsissa ilmestyneestä kirjasta Feminism och kyrkan – På spaning efter jämställdheten (Feminismi ja kirkko, tasa-arvoisuutta etsimässä). Lehden juttu on otsikoitu ”Kun sana on vapaa – silloin miehet puhuvat”.

Kirja on kymmenen kirjoittajan tekstikokoelma tasa-arvoisuudesta tai sen puutteesta ja historiasta kirkossa. Antologian kirjoittajina on miehiä ja naisia, jotka ovat muun muassa teologeja, toimittajia tai politiikan tutkijoita. Kirjaa elävöittävät kahden kuvittajan graafiset kuvat.

Erässä kuvituskuvassa mies sanoo: ”Meidän seurakunnassa ei ole mitään ongelmia tasa-arvon suhteen!”. Siihen naispastori: ”Mitä? Teillähän on vain yksi nainen johtokunnassa!”. Mies: ”Niin, mutta hänen kanssaan meillä ei ole mitään ongelmia.”

Kirjassa kysellään, onko mahdollista olla feministi ja kristitty. Miten naisen asema on nähty kirkon historiassa? Voiko feminismi johtaa sekä miesten että naisten vapautumiseen?

Kirja tuo esiin sukupuolten tasa-arvoon kirkossa liittyviä erilaisia näkökohtia. Kirjoittajat toteavat, että teos sekä herättää kysymyksiä että osoittaa ongelmia. He päätyvät johtopäätökseen, että kirkko on todellisuudessa feministisempi kuin monet luulevat.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliK&K: Eroakirkosta.fi-FB-sivulla rikottu tekijänoikeuksia
Seuraava artikkeliRukous vaalien puolesta

Ei näytettäviä viestejä